Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2011 13:56

Депутати дозволили і далі підвищувати тарифи на комунальні послуги

Депутати дозволили і далі підвищувати тарифи на комунальні послуги

Верховна Рада відмовилася впроваджувати мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та стягнення пені.

За відповідний законопроект, внесений комуністами Петром Симоненком та Валентином Матвеєвим проголосувало лише 91 депутат при мінімумі у 226 голосів.

За словами одного з авторів законопроекту Валентина Матвеєва заборгованість з зарплати на сьогоднішній день перевищує мільярд гривень.

У зв'язку з цим нардеп пропонував ввести мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та стягнення пені.

Відхиленим законопроектом передбачалося, що  житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію оплачуються населенням за цінами і тарифами, встановленими Національною комісією з питань регулювання електроенергетики і органами місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень, за станом на 1 лютого 2011 року, а кошти, стягнені з громадян України у вигляді пені по розрахунках за житлово-комунальні послуги за період з 1 січня 2011 року, зараховуються в майбутні платежі за житлово-комунальні послуги.

Парламент також не підтримав законопроект нардепа Сергія Соболєва про індексацію зарплати на розмір реальної інфляції. За цю пропозицію проголосувало лише 104 депутати.

Як зазначив автор законодавчої ініціативи, Деркомстат фальсифікує дані стосовно інфляції, а її справжній розмір вищий у рази.

"За розрахунками експертів, рівень інфляції у 2010 році склав понад 42%", - зазначив нардеп.

У свою чергу перший віце-спікер Адам Мартинюк відповів Соболєву, що жодний уряд не сплачував компенсацій, хоча визнав, що відповідна норма передбачена законодавством.

Нагадаємо, що підвищення тарифів на ЖКГ є однією з умов отримання кредиту МВФ.

Згідно до українського законодавства, зарплата має індексуватися на рівень інфляції

Зараз ви читаєте новину «Депутати дозволили і далі підвищувати тарифи на комунальні послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути