Ексклюзиви
четвер, 25 червня 2020 10:47

Депутатка Підласа зареєструвала законопроект, направлений на підтримку українських виробників

Депутатка Підласа зареєструвала законопроект, направлений на підтримку українських виробників
Нардеп Роксолана Підласа: "Законопроект №3739 змінює процедуру публічних закупівель". Фото: Радіо Свобода

На своїй сторінці в Facebook депутат від "Слуги народу" повідомила, що разом з колегами вони зареєстрували законопроект №3739, який змінює процедуру публічних закупівель та запроваджує обов'язкової наявності локалізації в предметі закупівлі - вона складатиме 25-40% залежно від типу товару.

"Рівень проникнення імпорту в публічні закупівлі за розглянутими галузями машинобудування в Україні сягає 50%. За даними експертів, в середньому для всіх публічних закупівель по Україні цей показник становить 38%, тоді як у публічних закупівлях розвинутих країн імпорт складає не більше 4-5% всіх закупівель.

Наш законопроект змінює процедуру публічних закупівель. У разі підтримки в залі, окрім врахування цінового критерію та/або життєвого циклу продукції, передбачається запровадження обов'язкової наявності локалізації в предметі закупівлі - вона складатиме 25-40% залежно від типу товару", - пише вона.

За прогнозом народної обраниці такий крок дозволить створити 62,5 тисячі нових робочих місць та допоможе перезапустити українську економіку.

"Карантин через COVID-19, світова економічна криза і похідні змушують всі країни орієнтуватися на здоровий протекціонізм. Наша держава тут не виключення. Ми розробили законодавчу ініціативу яка має забезпечити економічне зростання та створення нових робочих місць. За розрахунками експертів ефект буде наступний: +3,9 процентних пунктів до ВВП протягом 3-5 років, +62,5 тисячі нових робочих місць та +8% податкових відрахувань", - резюмувала Підласа.

Зараз ви читаєте новину «Депутатка Підласа зареєструвала законопроект, направлений на підтримку українських виробників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути