пʼятниця, 18 листопада 2011 21:20

Депутат має писати закони, а не перетворюватися на начальника ЖЕКу - Ткач

Депутат має писати закони, а не перетворюватися на начальника ЖЕКу - Ткач

Розмови про те, що депутат має бути "прив'язаний" до округу – це тільки окозамилювання. Депутат має писати закони, має впливати на економічні та суспільно-політичні процеси в державі, а не перетворюватись на начальника ЖЕКу в окрузі.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат України, "фронтовик" Роман Ткач.

Він вважає, що попередній закон про вибори, відповідно до якого депутатів обирали за пропорційною системою був найкращим і найоптимальнішим і висловлює жаль, що влада пішла на його зміну.

"Усвідомлюючи, що рейтинг партії влади невпинно знижується, "регіонали" свідомо пішли на зміну законодавства, щоб половина депутатів обиралась за мажоритарними округами", - зазначив Ткач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк про "Закон про вибори": Це - перемога опозиції

На його думку, введення "мажоритарки" робиться лише для того, щоб пізніше, вже у сесійній залі, мати можливість впливати на окремих депутатів. Тому виборці мають бути дуже уважними при виборі депутатів саме у мажоритарних округах.

"Владна більшість мала достатньо голосів, щоб ухвалити законопроект Єфремова. А з прийняттям цього закону вибори могли б бути нагло і цинічно сфальсифіковані. Тому вдалося знайти варіант компромісу: влада пішла на певні поступки, щоб зберегти своє обличчя перед європейською спільнотою при прийнятті закону про вибори. Ми не в захопленні від закону, але зважаючи на українські реалії, наша політична сила проголосувала за цей законопроект", - підсумував Ткач.

Зараз ви читаєте новину «Депутат має писати закони, а не перетворюватися на начальника ЖЕКу - Ткач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути