середа, 15 серпня 2018 16:10

Гроші понад усе: Насіров може вийти сухим із води

Гроші понад усе: Насіров може вийти сухим із води
Роман Насіров заявами про президентство намагається створити образ опозиціонера і жертви влади. Фото: УНІАН

Екс-керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров намагається уникнути покарання. На суд над ним впливають політика і великі гроші.

Про це Gazeta.ua розказав політолог Олександр Кочетков.

"Насіров заявами про президентство привертає до себе увагу. Хоче політизувати справу. Зможе сказати, що проти нього діють, як проти політичного опонента. Якщо зареєструють у кандидати в президенти, зможе пересуватися країною і навіть залишити її. Хоче скористатись виборами. На президентство не розраховує, розуміє, що ніхто його не обере.

Будь-яке розслідування, яке стосується високопосадовців в Україні - питання політизоване. Судова влада рахується із виконавчою і законодавчою. Шукає консенсус, щоб ніхто "згори" не постраждав від рішення. У таких справах є великі гроші, які серйозно впливають на нашу систему правосуддя. Навіть на сторону звинувачення — прокурори можуть взагалі не з'являтись на засідання. Таким чином дають підстави для виправдувального вироку. Справа Насірова — це показовий варіант, коли впливає і політика, і гроші.

Влада не знає, що із ним робити. Насіров має гроші для впливу на позицію суду. Справи, які так довго затягують, зазвичай закінчуються нічим. Може бути так само, як і з Кернесом. Якщо президент Порошенко захоче показати боротьбу з корупцією, то можуть винести і звинувачувальний вирок. Все залежить від політичної доцільності. Гроші переважають іміжд антикорупціонерів. Честь і гідність вже втрачені. На справу зможуть вплинути боротьба між "Народним фронтом" і "Блоком Петра Порошенка" та міжнародний тиск — якщо доведеться показово покарати корупціонера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Насірова призупинили - у суді шукають вибухівку

13 серпня Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід Роману Насірову. Він має носити електронний браслет, здати закордонні паспорти, не виїжджати з Києва та Київської області, не спілкуватись з іншими фігурантами справи та з'являтись за першим викликом суду чи правоохоронців. Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем. Протягом 2015-го він нібито відтермінував платню за видобування корисних копалин для фірм екс-нардепа Олександра Онищенка.

Зараз ви читаєте новину «Гроші понад усе: Насіров може вийти сухим із води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути