Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2023 14:00

День кадрових рішень: призначили наглядову раду Нафтогазу

День кадрових рішень: призначили наглядову раду Нафтогазу
Уряд ухвалив рішення на засіданні. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет міністрів призначив членів наглядової ради компанії "Нафтогаз України".

Про це у вівторок повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Серед призначених ‒ чотири незалежних члени і двоє представників держави, повідомив прем'єр.

Від держави призначили заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурму і радницю прем'єр-міністра з питань енергетики Наталію Бойко.

Незалежними членами стали:

Анфіннсен Тор Мартін (Норвегія). Має 31 рік досвіду в норвезькій державній видобувній компанії Equinor (Statoil) від менеджера з продажів до старшого віцепрезидента.

Є старшим радником в консалтинговій компанії Boston Consulting Group, членом наглядових рад п'яти компаній, в тому числі міжнародного енерготрейдера Danske, Eurogas, газової електростанції Dublin Bay Power.

Маріно Ентоні (США, Канада). Має 38 років досвіду у видобутку нафти та газу від інженера до президента і генерального директора.

З 2012 року – виконавчий директор, а з 2016 року президент і гендиректор Vermilion Energy (міжнародна компанія з розвідки та видобутку з капіталізацією $4 млрд). Раніше працював у наглядових радах шести компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можете стати локомотивом" – Зеленський звернувся до американських бізнесменів

Хуквей Річард (Велика Британія). Має 37 років досвіду у трейдингу вуглеводнів та фінансах, з них 33 роки у компанії BP, в тому числі на посадах фінансового директора низки бізнес дивізіонів, та операційного директора групи з ІТ рішень та управління ланцюгом постачання.

Випускник Манчестерського університету і Стенфорду. Працював директором у раді директорів французької компанії атомної генерації EDF, є членом наглядових рад провідної світової компанії зі зберігання нафтопродуктів Royal Vopak N.V, роздрібної енергетичної компанії Parkland Corp та Агентства з атомної енергії Великої Британії (UKAEA).

Людо ван дер Хейден (Бельгія) – науковець і викладач з досвідом викладання стратегії та корпоративного управління 42 роки, з них дев'ять років у Єльському університеті і 33 роки у INSEAD. Є членом наглядових рад п'яти компаній і бізнес-асоціацій. Має понад 20 років безперервної роботи з нафтогазовими компаніями.

Також прем'єр заявив, що "на фінішну пряму виходить" процес відбору директора Національного антикорупційного бюро.

"Уряд зацікавлений, щоб конкурс завершився якнайшвидше і ми отримали фахового очільника цієї ключової для держави інституції", – заявив Шмигаль.

Сьогодні заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко підтвердив, що написав заяву про звільнення.

Також сьогодні уряд звільнив чотирьох заступників міністрів і погодив звільнення п'ятьох голів обласних військових адміністрацій.

Зараз ви читаєте новину «День кадрових рішень: призначили наглядову раду Нафтогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути