Ексклюзиви
вівторок, 24 травня 2011 17:32

Дем'янюка перевезли до курортного містечка в Альпах

Дем'янюка перевезли до курортного містечка в Альпах

Колишній охоронець з нацистського концтабору Собібор Іван Дем'янюк, якого засудили до п'яти років в'язниці за пособництво нацистам, поміщений в будинок для людей похилого віку в курортному місті Бад-Файнбах в німецьких Альпах. Про це повідомляє у вівторок німецька газета Die Welt. Інформацію про те, що Дем'янюк переведений з Мюнхена в Бад-Файнбах, підтвердив прокурор Мюнхена Штефан Домке.

Раніше 12 травня суд Мюнхена засудив Дем'янюка до п'яти років тюремного ув'язнення, визнавши його винним у співучасті в масових розправах над в'язнями нацистського концтабору Собібор у Польщі. Дем'янюк звинувачується у пособництві у вбивстві понад 28 тисяч євреїв.

Однак у зв'язку з похилим віком підсудного, якому 91 рік, суд дозволив йому залишитися на волі до завершення розгляду апеляції по його справі на рішення суду, яке ще не набуло чинності.

Захист засудженого 16 травня направила касаційну скаргу на рішення суду у Федеральний суд Німеччини. Для підготовки документів для передачі до вищої інстанції до баварського суд мінімум потрібно шість місяців. У цілому процес розгляду скарги та підготовки до суду може продовжитися близько двох років.

Зараз ви читаєте новину «Дем'янюка перевезли до курортного містечка в Альпах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути