вівторок, 07 лютого 2012 15:02

Демарш опозиції в Раді показує, що Тимошенко їм не потрібна - Литвин

Демарш опозиції в Раді показує, що Тимошенко їм не потрібна - Литвин

Сьогоднішній демарш опозиції під час виступу президента України Віктора Януковича може перешкодити декриміналізації статті, за якою засуджено опозиційний лідер Юлію Тимошенко.

Так вважає спікер Володимир Литвин, про що він заявив сьогодні на брифінгу.

"Те, що відбулося у Верховній Раді, і з суто людських міркувань, і з точки зору політичних підходів, відсуває перспективу вирішення цього питання (декриміналізації) у правовій і політичній площині", - впевнений Литвин.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Янукович на очах у іноземних послів залишав Раду під крики "Ганьба!"

Спікер зазначив: "Ви прекрасно розумієте, що завтра, коли будуть вимагати внесення ряду законопроектів, котрі стосуються статті 364 і 365 (Кримінального кодексу, - ред.), Це буде підставою заблокувати процес і сказати: беріть і приймайте".

"На превеликий жаль, повинен сказати, що я все більше переконуюся в тому, що тим, хто так мимохідь бореться за Тимошенко, Тимошенко не потрібна. Вона потрібна як символ, потрібна як людина, яка перебуває в ув'язненні", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов задоволений, що "хулігани" з опозиції власноруч розвіяли міф про диктатуру

Голова Верховної Ради також упевнений, що Тимошенко незамінна. Він зазначив, що сформована ситуація "додає певні відсотки до певних рейтингів і дозволяє замістити Тимошенко, оскільки її замістити неможливо, людьми, які сьогодні намагаються демонструвати шалену опозиційність і каталізувати таке протистояння".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович розповів депутатам про комплекс неповноцінності і пішов

Нагадаємо, сьогоднішнє півгодинний виступ президента в парламенті з нагоди відкриття 10-ї сесії Верховної Раді супроводжувалося гучним скандуванням опозиції "Юлі - волю!" та "Ганьба!".

Зараз ви читаєте новину «Демарш опозиції в Раді показує, що Тимошенко їм не потрібна - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути