Ексклюзиви
середа, 28 березня 2018 18:08

Справу Савченко потрібно зробити непублічною - експерт

Справу Савченко потрібно зробити непублічною - експерт
Справа Надії Савченко відвернула увагу від антикорупційного суду. Фото: ukrinform.ua

Публічність розслідування та судових засідань у справі Надії Савченко збільшить кількість її прихильників.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Ця справа терористична і політична. Головне - перевірити достовірність відео. І ніякого публічного розгляду. А населення вже дізнається результат за фактом. Якщо з цього робити шоу, то з маргінальної групки прихильників Савченко отримаємо видимий результат. Вона не тільки політик-спостерігач, а політик-детонатор. Її завдання - підривати фізично, політично", - упевнений Давидюк.

Він переконаний, що цією справою влада переключила увагу суспільства від нагальніших питань.

"Більш ніж очевидні загрози, які сьогодні може реалізувати Росія руками завербованих агентів. Влада навчилася навіть такі загрози використовувати на свою користь. Для неї уже є позитив - змінила повістку. Ми тиждень уже не говоримо про антикорупційний суд, новий закон про вибори, зняття недоторканності зі всіх народних депутатів. Замість цього почали говорити про Надію Савченко та її теракт.

Але відходити від головних питань надовго не вдасться. Населення і західні партнери вимагають від влади цих законів. Сьогодні це наріжний камінь. Уникати через маніпуляції не вдасться. Населення звикає. Доведеться піднімати градус. Питання, наскільки вистачить хоробрості", - зазначив Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко дала Порошенку місце для передвиборчих маневрів - експерт

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

За словами прокурорів, слідчі дії щодо Савченко не проводилися. Вона потрапила під контроль СБУ під час фіксування дій Володимира Рубана.

Зараз ви читаєте новину «Справу Савченко потрібно зробити непублічною - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути