вівторок, 25 жовтня 2011 08:38

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Справу щодо ЄЕСУ поновили через Лазаренка - Піскун

Справу щодо ЄЕСУ поновили через Лазаренка - Піскун

Підставою для поновлення кримінальної справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо фінансових порушень корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) може бути рішення американського суду у справі Павла Лазаренка (прем'єр-міністр України в 1996-1997 роках), вважає "регіонал", колишній Генпрокурор України Святослав Піскун.

"Я думаю, що Генеральний прокурор України хоче перевірити, що було недорозслідувано у цій справі (щодо порушень ЄЕСУ). А підставою для цього, я думаю і сподіваюся, є те, що тоді не було рішення щодо Лазаренка в Америці, не було вироку щодо Лазаренка, і було невідомо, в якій іпостасі там буде виступати Юлія Тимошенко. Сьогодні ми знаємо, що є вже вирок (у справі Лазаренка), і я думаю, що за цими обставинами Генеральний прокурор хоче перевірити ту закриту кримінальну справу, і має на це абсолютне право", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Відповідаючи на запитання, чи можуть бути ще якісь підстави для поновлення цієї справи, Піскун сказав: "Мені важко коментувати матеріали справи, яку я не бачив вісім років".

У той же час він допускає, що у слідства могли з'явитися нові факти у справі ЄЕСУ. "Звичайно, я думаю, що (слідча) група працювала", - зазначив він.

Піскун пояснив також, чому під час перебування його на посаді Генпрокурора було винесено постанову про закриття кримінальної справи проти Тимошенко щодо діяльності очолюваної нею свого часу корпорації.

"Постанова не моя, а слідчого, не Піскун виносив цю постанову, Піскун погодився з цією постановою і не скасував її. Але це не мотивовано політичними мотивами, я на прес-конференції в 2005 році чітко пояснив, що якщо держава не змогла довести провину людини, то не можна розслідувати справу 10 років. Якщо сьогодні Генеральний прокурор вважає, що він доведе цю провину, він може відправляти справу до суду", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Справу щодо ЄЕСУ поновили через Лазаренка - Піскун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути