середа, 12 серпня 2015 11:49

"Дебилы, бл*дь" - Лавров не втримався на зустрічі з міністром Саудівської Аравії

"Дебилы, бл*дь" - Лавров не втримався на зустрічі з міністром Саудівської Аравії

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров міг використати "не дипломатичну лексику" під час вчорашньої зустрічі з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Аделем аль-Джубейром.

Принаймні про це свідчить відео, яке з'явилося сьогодні в інтернеті і активно поширюється користувачами соціальних мереж. На кадрах з вчорашньої прес-конференції дипломатів видно, як Лавров під час виступу саудівського міністра закордонних справ тре лоб, а потім під ніс собі шепче: "Дебіли, бл*".

Щоправда, що саме своїм емоційним висловлюванням хотів сказати російський дипломат, не відомо. Під час вчорашньої зустрічі він разом з міністром Аделем аль-Джубейром обговорювали ситуацію в Сирії і долю президента Башара Асада, якого підтримує Москва. Але Ер-Ріяд виступає за усунення від влади сирійського президента, проти режиму якого вже чотири роки триває громадянська війна. Однак Саудівська Аравія і Росія не подолали розбіжності в сирійському питанні.

"Головною причиною виникнення "Ісламської держави" були дії Асада", - сказав глава МЗС Саудівської Аравії Аделем аль-Джубейр.

Росія ж наполягає на створенні міжнародної коаліції для боротьби з ІД. За словами Лаврова, всі питання повинні вирішуватися самими сирійцями, урядом і опозицією.

Як раніше писала газета "Коммерсантъ", російський президент Володимир Путін хоче створити нову міжнародну коаліцію для боротьби з "Ісламським державою". Вашингтон і Ер-Ріяд раніше домагаються відставки президента Сирії Башара Асада, підтримуючи протистоять їм збройні формування. У Москві ж вважають такий підхід згубним, особливо на тлі відсутності прогресу в боротьбі з терористами з групи (ІГ), що встановили контроль над значними територіями Сирії і Іраку.

У 2011 році в Сирії почалися антиурядові протести, які згодом переросли у громадянську війну. На даний момент з часу початку військового конфлікту в Сирії вже загинули більше 230 000 людей. Значні території країни більше не знаходяться під контролем влади, а в недавньому рейтингу Сирію визнали найнебезпечнішою країною у світі.

Зараз ви читаєте новину «"Дебилы, бл*дь" - Лавров не втримався на зустрічі з міністром Саудівської Аравії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути