четвер, 26 липня 2012 17:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тиск Заходу на Україну закінчиться провалом - "регіонал"

Тиск Заходу на Україну закінчиться провалом - "регіонал"
Владислав Лук'янов на місці Європи також захищав би Тимошенко. Фото: obozrevatel.com

Тиск на Україну з боку Євросоюзу і США не призведе до звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко від кримінальної відповідальності за підписання невигідних для України газових угод з Російською Федерацією.

Про це заявив перший заступник глави парламентського комітету з бюджетної політики, "регіонал" Владислав Лук'янов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов так поспішав до Тимошенко, що виклав 120 тисяч за чартер?

"Ми повинні вести максимально вигідну Україні зовнішню політику, а не лякатися від кожного клацання пальцями. Якщо політик при кожному натисканні пальців відчуває переляк, відчуває запах санкцій, то йому і памперси не допоможуть, як кажуть в українській політиці", - сказав він.

За словами представника Партії регіонів, екс-прем'єр отримала 7 років позбавлення волі за вчинення конкретних посадових злочинів.

"Так, можливо, Тимошенко потрібно було судити по інших статтях. Але ж це факт: сьогодні кожен українець платить за газ в 1,5 рази більше, ніж житель Німеччини, Італії, інших європейських держав. У 3 рази дорожче, ніж Грузія! Помилка це була чи злочин - різниця не дуже велика, тому що помилка на цьому рівні - це злочинна недбалість. Шкоду від цих дій можна оцінити тисячами життів українців, які не народилися через економічні проблеми нашої держави ", - підкреслив Лук'янов.

На його думку, підтримка екс-прем'єра України західними політиками не має нічого спільного з захистом демократії, а має економічний підтекст.

"Вся справа в тому, що у Тимошенко в Європі були і є її політичні прихильники, для яких вона забезпечила дешевий транзит газу через Україну. Звичайно, вони зараз її захищають. На місці європолітиків я б теж підтримував Тимошенко. Я б взагалі підтримував будь-якого керівника російського уряду, який би забезпечив для України дешевий газ. Звичайно, Україна б назвала його великим лідером і горою б за ним стояла ... ", - зазначив регіонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Тимошенко в лікарні ховають стаціонарні телефони - Власенко

Лук'янов висловив думку, що всі спроби тиску на Україну з боку західних лідерів закінчаться провалом.

"Заяви ми чули і з вуст пані Меркель і колишнього президента Франції. Для вираження такої своєї позиції вони намагалися використовувати навіть Євро-2012. І що ми побачили в результаті? Президент Франції з тріском програв свої вибори, а політична сила пані Меркель втратила підтримку з 49% до 25-26%. А прості вболівальники з їхніх країн приїхали в Україну, вболівали за свої команди. Тобто коли людина занадто заполітизована, вона відривається від людей, втрачається рівень підтримки", - резюмував він.

Як відомо, США і Євросоюз тиснуть на офіційний Київ, домагаючись звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко від кримінальної відповідальності за посадові злочини. Зокрема, з цією метою вони організували частковий політичний бойкот української частини Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Тиск Заходу на Україну закінчиться провалом - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути