Ексклюзиви
неділя, 19 червня 2022 03:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов розповів про наслідки зупинки бойових дій без згоди українців

Данілов розповів про наслідки зупинки бойових дій без згоди українців
Данілов наголосив, що найшвидшим методом припинити розв'язану Росією війну є надання Україні необхідної зброї. Фото: LB.ua

Війна в Україні закінчиться лише тоді, коли останні російські війська залишають територію нашої держави включно з Донбасом та Кримом.

Про це в інтерв'ю The Globe and Mail заявив Секретар РНБО Олексій Данілов. Він також висловив думку, що варіант зупинки в бойових діях з Росією можливий. Проте за умови згоди українського суспільства.

"Кінець війни для нас – це повернення всіх наших територій. Чи можлива зупинка в цій війні? Це може бути варіантом. Але цю зупинку має прийняти наше суспільство", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі готувалися до затяжної війни в Україні ще до нападу Росії - ЗМІ

На його думку, у протилежному разі суспільство може піти воювати без команди влади.

"Якщо це не буде прийнято, суспільство піде на війну без уряду", – заявив секретар РНБО.

Данілов наголосив, що найшвидшим методом припинити розв'язану Росією війну є надання Україні необхідної зброї, щоб перемогти окупантів на полі бою.

Він також додав, що ситуація на передовій напружена і складна. Адже російська армія має перевагу в артилерії та важкій техніці.

"Я не з тих, хто вважає російську армію слабкою. У них дуже великі ресурси, і вони їх сюди привезли…Це не лякає наших воїнів. Ми тримаємо свої позиції. Час від часу ми проводимо контратаки. Але війна все ще триває. І ми далекі від її завершення", – розповів посадовець.

Секретар РНБО Олексій Данілов відповів на звинувачення американського президента Джо Байдена у тому, що Україна нібито не звертала увагу на інформацію про те, що Росія розпочне повномасштабну війну.

Він запевнив, що до цього в країні готувалися заздалегідь.

Зараз ви читаєте новину «Данілов розповів про наслідки зупинки бойових дій без згоди українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути