вівторок, 27 грудня 2022 21:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов – московським попам в Україні: "Путін – Сатана"

Данілов – московським попам в Україні: "Путін – Сатана"
Речі потрібно називати своїми іменами, сказав секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: Укрінформ

Служителі Російської православної церкви в Україні мають офіційно відхреститися від РПЦ.

І сказати, що президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін – Сатана. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

"Ви до совісті спочатку своєї зверніться. Нащо ви приховуєте свою назву? Це ж несправедливо, люди мають знати, куди вони ходять. Не маєте відношення (до РФ. – Gazeta.ua), то офіційно відхрестіться, скажіть, що Путін – Сатана. Називайте речі своїми іменами, і тоді буде по справедливості", – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ще один злочинний план Кремля

"Наше суспільство після 24 лютого вимагає справедливості. І якщо ви ховаєте належність до Московського патріархату, до зв'язків з людьми, які моляться на території Росії за те, щоб нас вбивали російські солдати, то як ви можете тоді взагалі дивитися в очі?" – сказав секретар РНБО.

Данілов виразив здивування щодо звернення намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла Лебедя до президента Володимира Зеленського з проханням не забирати в РПЦ в Україні храми на території лаври, які орендує ця церква.

Сьогодні Конституційний суд постановив, що закон, який зобов'язує УПЦ МП змінити назву так, щоб вона вказувала на її належність до Росії, відповідає Конституції.

Міністерство культури та інформаційної політики не рекомендуватиме Лаврському заповідникові продовжувати угоду з РПЦ в Україні на оренду Успенського собору і Трапезної церкви у Верхній лаврі.

Зараз ви читаєте новину «Данілов – московським попам в Україні: "Путін – Сатана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути