понеділок, 23 січня 2012 09:55

Данилишин вважає призначення Хорошковського міністром правильним кроком

Данилишин вважає призначення Хорошковського міністром правильним кроком

Екс-голова Мінфіну Богдан Данилишин схвалює призначення Валерія Хорошковського на посаду міністра економіки - "він є фінансово і політично незалежним".

Про це Данилишин сказав в інтерв'ю Радіо "Свобода" у Празі, де він рік тому отримав політичний притулок.

"Я особисто знаю пана Хорошковського, коли я працював міністром економіки, мені доводилося спілкуватися з ним як з головою Державної митної служби. Хочу відмітити, що він деякий час був ефективним менеджером, людиною, яка зуміла мобілізувати значну кількість надходжень у державний бюджет", - пояснив він.

Данилишин вважає Хорошковського людиною фінансово і політично незалежною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський про своє призначення: Безглуздо говорити про тиск Росії на Януковича

"На це призначення треба дивитися з двох сторін: у першу чергу з прагматичної сторони – призначення на посаду міністра фінансів людини, яка має значний досвід бізнесової і адміністративної діяльності, крім того, людини фінансово незалежної, - уточнив екс-чиновник. - І людини, яка може не маневрувати між різними політичними силами, у тому числі в самій Партії регіонів, то я вважаю, що це – позитивний крок".

Він не виключає, що наступним кроком нового міністра фінансів - буде обєднання Мінфіну з іншими держслужбами, зокрема податковою та митницею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" не виключає, що після реорганізації Мінфіну Хорошковський стане віце-прем'єром

"Думаю, наступний адміністративний крок пана Хорошковського буде об'єднання чи тісна координація через Державну митну службу і Державну податкову адміністрацію. В умовах, коли навколо України звужується коло світової економічної кризи, я думаю, це доцільно, тому що джерела наповнення бюджету є тими факторами, які дозволять Україні вижити в цей час", - вважає Данилишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначення Хорошковського не пов'язане з інтересами держави

Екс-міністр додав: "Якщо дивитися на політичний бік призначення Валерія Івановича Хорошковського міністром фінансів, тобто на блок, який буде визначати економічну політику України, то тут я б подивився дещо ширше, можливо, як на зміну деякої конфігурації в урядових політичних колах, а можливо, і на зміну всього балансу владної політичної еліти України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський - це креатура газового лоббі, яке сидить на Банковій - "бютівець"

"Це є неоднозначна фігура, яка змінює функціональні особливості влади між різними групами впливу у владній партії, і політик, який здатний сформувати навколо себе потенціал для майбутніх політичних дій", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Данилишин вважає призначення Хорошковського міністром правильним кроком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути