четвер, 06 жовтня 2022 21:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Ця війна точно не остання ‒ колишній посол США

Ця війна точно не остання ‒ колишній посол США
Українські військові продовжать нарощувати свою силу, сказав Вільям Тейлор. Фото: East News

Нинішня війна з Росією не стане для України останньою.

Країни Заходу постійно допомагатимуть Україні протистояти агресії і нарощувати всі необхідні для цього інструменти. Про це сказав колишній посол Сполучених Штатів Америки Вільям Тейлор в інтерв'ю НВ.

"У цій війні, я впевнений, Україна переможе і відкине сили Росії за межі країни. І ми бачимо яких успіхів Україна вже досягає на південному і східному напрямках. Але ця війна точно не буде останньою. Навіть якщо і коли росіян вдасться відтіснити з Криму та з раніше окупованих територій Донбасу, Путін не залишить планів нападу на Україну, він обов'язково повернеться", ‒ заявив американський дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сусід ***нутий, війна буде повторюватися" – музикант, який пішов в ЗСУ

Українські військові продовжать нарощувати свою силу і компетентності, опановувати нове озброєння, розберуться із найсучаснішим із нього, що потребує серйозного навчання і даватиме серйозну відсіч росіянам, сказав Тейлор.

"Ви також можете розраховувати на політичну підтримку дій України, яка є зараз. Саме тому країни Заходу сьогодні планують не лише короткочасну, а й довготривалу допомогу Україні", ‒ заявив експосол.

Ситуація складна, але повністю контрольована і розвивається за нашим планом, повідомив головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний.

Взимку війна значно стихне. А навесні відбудеться вихід на кордони України станом на 1991 рік, сказав начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

За 225 днів ЗСУ знищили 61 330 російських окупантів, 5064 їхніх броньованих машин, 2449 танків, 232 гелікоптери і 266 літаків.

Зараз ви читаєте новину «Ця війна точно не остання ‒ колишній посол США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути