понеділок, 30 листопада 2009 08:50

ЦВК створила 225 окружних виборчкомів

ЦВК створила 225 окружних виборчкомів

Центральна виборча комісія створила 225 окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів з виборів президента України 17 січня 2010 року.

Таке рішення було ухвалено на засіданні ЦВК.

Всього кандидати в президенти подали до ЦВК 7414 кандидатур своїх представників у ОВК.

Більшість кандидатів на посаду глави держави подали максимально допустимі 450 кандидатур (згідно із Законом про вибори президента по дві від кожного кандидата в одну ОВК).

Разом з тим Анатолій Гриценко подав лише 427 кандидатур, Юрій Костенко - 331, Олександр Мороз - 429, Олег Рябоконь - 197, Людмила Супрун - 446, Сергій Тігіпко - 449, Арсеній Яценюк - 449 кандидатур.

Також Центральна виборча комісія визначила окружні виборчі комісії, які здійснюватимуть у відповідних регіонах України (Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі) організаційне та фінансове забезпечення проведення кандидатами на посаду Президента України передвиборчої агітації за рахунок і в межах коштів державного бюджету, виділених на підготовку і проведення президентських виборів.

У відповідній постанові Центрвиборчкому зазначено, що певні ОВК мають укласти угоди з регіональними державними або комунальними телерадіоорганізаціями щодо надання ефірного часу кандидатам на посаду президента України для проведення передвиборчої агітації та з місцевими державними або комунальними друкованими ЗМІ щодо друкування передвиборчих програм кандидатів, представлених у ЦВК при їх реєстрації.

Крім того, ОВК зобов"язані провести за участю кандидатів на посаду президента України або їх довірених осіб жеребкування щодо надання ефірного часу на регіональних теле-, радіоканалах для проведення передвиборчої агітації, а також жеребкування щодо черговості публікації в місцевих державних або комунальних друкованих ЗМІ передвиборчих програм кандидатів.

На засіданні було затверджено Методичні рекомендації щодо здійснення окружними виборчими комісіями організаційного та фінансового забезпечення проведення кандидатами на посаду президента передвиборчної агітації в регіональних (місцевих) державних або комунальних засобах масової інформації за рахунок і в межах коштів держбюджету, виділених на підготовку і проведення виборів президента, пише Ліга.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК створила 225 окружних виборчкомів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути