Ексклюзиви
неділя, 07 квітня 2019 16:32

ЦВК повідомила офіційні результати першого туру виборів

ЦВК повідомила офіційні результати першого туру виборів
Другий тур виборів відбудеться 21 квітня. Фото: 112.ua

Центральна виборча комісія оприлюднила офіційні результати першого туру виборів президента України.

Голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук зазначила, що на дільниці було передано 30 млн 462 тис. 801 бюлетень. Офіційні результати встановлено на підставі протоколу про результати виборів президента, який підписали всі 16 членів ЦВК.

Так за шоумена Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка - 15,95% виборців, за лідера ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко – 13,40%, за співголову партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка – 11,67%, за лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка – 6,91%, за самовисуванця Ігоря Смешка – 6,04%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка – 5,48%, за кандидата від партії "Опозиційний блок - Партія миру та розвитку" Олександра Вілкула – 4,15%, за кандидата від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського – 1,62%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Канаді назвали українські вибори прикладом протистояння пропаганді

Інші кандидати набрали менше 1% голосів.

Оскільки за результатами підрахунків жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів, ЦВК оголосила проведення повторного голосування 21 квітня. До другого туру вийшли Володимир Зеленський і Петро Порошенко.

Лідер партії Громадянська позиція Анатолій Гриценко після зустрічі з кандидатом в президенти Володимиром Зеленським заявив, що той ще не готовий, але "відповідальність розуміє". Зеленський на посту президента не буде "толерувати корупцію і мародерство", а також не буде "здавати Україну Путіну", і не відмовиться від курсу на вступ до НАТО і ЄС.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК повідомила офіційні результати першого туру виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути