Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2007 10:35

Чорновіл: Тимошенко хоче усунути Ющенка з посади президента

Депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко створила нинішню політичну кризу в країні для того, щоб усунути президента Віктора Ющенка від влади і посісти його місце.

"Справжні ініціатори нинішньої політичної кризи не мали жодних цілей проводити позачергові парламентські вибори. Ця вся війна велася не проти парламенту, не проти коаліції і уряду, оскільки ініціатору Юлії Тимошенко прекрасно відомо, що на позачергових виборах вона не здобуває перемоги", - сказав Чорновіл з трибуни Верховної Ради у середу.

На думку Чорновола, цей сценарій передбачав "введення Віктора Ющенка в неконституційне поле внаслідок підсунення йому завідомо неконституційного указу", а також в результаті розгляду цього указу в Конституційному Суді "визнання його неконституційним під осуд всієї світової громадськості".

"На сьогоднішній день фактично були спроби змінити президента в країні, поставити на цю посаду Юлію Тимошенко і таким чином потім узурповувати владу", - сказав депутат.

Водночас Чорновіл заявив, що Партія регіонів проти цього сценарію.

На його думку, президент вже зрозумів, що рішення КС "буде для нього як вирок", оскільки "за ним ідуть наступні наслідки – або необхідність самому зректися посади, або можливість початку процедури імпічменту".

"Ми проти такого розвитку подій і ми звертаємося до президента припинити гратися в амбіції і розкиданням ультиматумів і неконструктивних вимог", - сказав він, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: Тимошенко хоче усунути Ющенка з посади президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути