вівторок, 27 травня 2008 15:53

Чорновіл розповів, про що ПР домовляється із БЮТ, НУ-НС та Ющенком

"Що стосується шансів на створення широкої коаліції, ми відразу заявили про те, що якщо не зможемо самі створити свою коаліцію, то будемо готові до переговорів з іншими політичними силами. Проте поки що юридично існує та коаліція, яка є зараз. І поки не відбудеться остаточне юридичне розлучення "помаранчевих", вести переговори про широку коаліцію ми не будемо - нам набридли ці вічні підстави".

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл, кажучи про можливість існування між Президентом і Партією регіонів неформальної коаліції.

"Сьогодні ми ведемо переговори про конкретні тактичні питання і з БЮТ, і з НУ-НС. З "Нашою Україною", Президентом ми домовляємося про протидію небезпечним діям Юлії Тимошенко в економіці, приватизації, фінансовій сфері. А з БЮТ ми дуже чітко домовляємося про протидію намірам Президента, який хоче ламати Конституцію неконституційним способом", - резюмував політик.

Ми боїмося того, що Тимошенко дуже сильно підставить нас

Також нардеп прокоментував заяву БЮТ про нібито дуже тісну співпрацю Президента і Ріната Ахметова. За словами Тараса Чорновола, "з Рінатом Ахметовим Президент має багато загальних тем, окрім голої політики. Це стосується й економічних доктрин розвитку держави, оскільки Ахметов дуже серйозно висловлює свої думки щодо розвитку економіки і держави. Крім того, Ахметов займається добродійністю, меценатством, і тут теж є теми, які можуть їх об"єднувати. Я не думаю, що основною темою їхнього спілкування є політика і що вони особисто безпосередньо багато спілкуються на тему коаліції, хоча, очевидно, без цього не обходиться".

На питання про те, з ким в союзі, у разі юридичного розпаду коаліції, бачить себе Партія регіонів - з Президентом чи прем"єром, Чорновіл відповів: "Ми не в захваті ні від Ющенка, ні від Тимошенко, але у такому разі доведеться вибирати з трьох варіантів. Перший - шукати союзу з БЮТ, і тоді це буде дуже сильна коаліція і дійсно конституційна більшість, але ми дуже боїмося того, що Тимошенко може дуже сильно підставити нас. Послідовності там не буде.

Ми також розуміємо, що необхідно шукати інтерес і взаєморозуміння з НУ-НС, оскільки потрібно об"єднувати дві частини України, які представлені різними політичними силами, але поки що немає підстав для цього.

У Партії регіонів є прихильники цих двох напрямів, але я думаю, що якнайкращим варіантом буде, якщо юридично існуюча коаліція збережеться, робота йтиме в нормальному режимі, тобто так, як це було до конституційної реформи щодо обов"язковості коаліції.

Можна просто створити ситуативну більшість, де буде визначено, за що ми несемо загальну відповідальність, а де кожен голосує через свої ідеологічні напрями", - підкреслив, повідомляє Інтермедіаконсалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл розповів, про що ПР домовляється із БЮТ, НУ-НС та Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути