Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 15:36

Чорновіл: "Україна не вступить у НАТО, бо їй не дозволять цього зробити"

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл не вірить у вступ України до НАТО.

Про це він сказав на засіданні круглого столу, на якому обговорювали політичні перспективи 2008 року.

"Я не вірю в те, що Україну приймуть у НАТО, навіть якщо ми всіма руками, 99% проголосуємо "за" і все будемо виконувати", - вважає депутат.

На думку парламентарія, деякі члени НАТО не зацікавлені у вступі України до Альянсу і не дозволять їй цього зробити.

Чорновіл обвинуватив Президента Віктора Ющенка в тому, що він підняв питання про приєднання України до Плану дій із членства в НАТО, посіяв розкол в українському політикумі.

"Є ситуація, яка сьогодні, мені здається, домінує в Президента: зробити НАТО не аспектом міжнародної політики України, а внутрішньої політики України", - сказав він.

Чорновіл вважає, що навіть Президент Леонід Кучма набагато ефективніше просував Україну до НАТО, ніж нинішній Президент, завдяки тому, що оцінював приєднання України до Альянсу як зовнішньополітичну перспективу.

"Історія із Планом дій із членства - це відверто скинутий момент й я можу впевнено говорити, що він спрямований не на вступ України в НАТО, а на те, щоб знову посіяти розбрат у Верховній Раді", - сказав він.

Україна просить країни-члени НАТО розглянути можливість її приєднання до плану дій із членства в організації на Бухарестському саміті (Румунія) у квітні.

Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що рішення про вступ України до НАТО повинен приймати український народ, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: "Україна не вступить у НАТО, бо їй не дозволять цього зробити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути