четвер, 25 червня 2009 09:27

Чорновіл каже, що без Черномирдіна нам буде важче

Чорновіл каже, що без Черномирдіна нам буде важче

"Поблажок і м"якої політики зразка Черномирдіна тепер не буде, новий посол виконуватиме лише дипломатичні функції, а відносини України та Росії будуватимуться тільки безпосередньо", - таку думку висловив народний депутат України Тарас Чорновіл, коментуючи можливе призначення на посаду посла РФ в Україні Михайла Зурабова.

"Призначення колишнього міністра та маловпливової людини демонструє не лише дипломатичний, але й політичний чинник", - додав політик.

За його словами, це означає, що частина питань більше не вирішуватиметься через посольство, як це було за Черномирдіна.

"Тепер, якщо хочете вирішити питання з металургії, м"яса, молока або чогось іншого, їздьте часто до Москви й на рівні прем"єр-міністра чи міністра вирішуйте весь комплекс питань", - підкреслив нардеп.

Водночас він відзначив, що із приходом нового посла в українсько-російських відносинах "домінуватиме не те, чого хочемо ми, а те, чого хоче Росія".

Нагадаємо, що документи для розгляду питання про призначення Михайла Зурабова послом Росії в Україні були внесені учора в комітет Держдуми у справах СНД і зв"язках зі співвітчизниками.

Наразі Зурабов працює радником президента РФ Дмитра Медведєва. З 2004 року по 2007 рік він обіймав посаду міністра охорони здоров"я та соціального розвитку Росії.

Посада посла РФ в Україні стала вакантною після того, як 11 червня з неї було звільнено Віктора Черномирдіна. Він пропрацював на цій посаді з травня 2001 року. За повідомленнями ЗМІ, Черномирдін подав прохання про відставку за станом здоров"я.

ІМК
Зараз ви читаєте новину «Чорновіл каже, що без Черномирдіна нам буде важче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути