понеділок, 20 жовтня 2008 10:23

Чорновіл Януковичу: "Не можна так брехати своїм виборцям"

Партія регіонів не має бажання і можливості ввести російську мову як державну.

Таку думку висловив колишній член Партії регіонів Тарас Чорновіл в програмі "Дiйова персона", сумісному проекті "Радіо Свобода" і "Нашого радіо".

"Другу державну мову ввести неможливо ніяким способом. Не можна своїм виборцям так вішати локшину на вуха. Для внесення змін до Конституції про другу державну мову потрібно мати 300 підписів, а їх немає і ніколи не буде", - упевнений Чорновіл.

При цьому він підкреслив, що "жодного разу, ні на одній погоджувальній раді Партія регіонів не наполягала на включенні до порядку денного законопроектів про введення другої державної мови (російської), хоча повинна була б це робити, якби хотіла щось зробити для російськомовних".

В той же час лідер Партії регіонів Віктор Янукович раніше заявляв про те, що російська мова буде другою державною в Україні у випадку, якщо ПР в результаті позачергових парламентських виборів отримає конституційну більшість в парламенті.

"Як тільки ми в парламенті матиме конституційну більшість, ми цю задачу (закріплення за російською мовою статусу другого державного в Україні) вирішимо відразу", - заявив він 16 жовтня в ефірі Макіївської телерадіокомпанії.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл Януковичу: "Не можна так брехати своїм виборцям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути