Ексклюзиви
середа, 06 січня 2021 09:46

Чому Зеленському не варто зачаровуватися теперішнім рейтингом

Чому Зеленському не варто зачаровуватися теперішнім рейтингом
Зеленському буде важко відповісти на дуже багато питань.

Якби зараз були президентські вибори, явка була б нижчою. Президент Володимир Зеленський отримав би менший відсоток, ніж заявляють соціологи. Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Олексій Голобуцький.

"Люди чекають на диво, а дива поки що немає.

Є багато тих, кому постійно потрібне нове обличчя. Соціологія показує: частина прихильників від Зеленського йдуть. Відходитимуть, наприклад, до Гройсмана, у якого є бекграунд - не найгірший уряд в історії України. На фоні Шмигаля, то взагалі просто суперуряд", - каже експерт.

Зеленський переміг через те, що 2019 року була висока явка.

"Прийшов електорат, який на вибори особливо не ходить. Якби зараз були вибори, явка була б нижча і в Зеленського був би нижчий відсоток.

Як показали місцеві вибори, сильно політизований електорат зник. Хоча "слуги" і говорять про перемогу, але це ближче до поразки", - каже політтехнолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепла ванна: в ОП приховали, скільки українців не довіряють Зеленському

"Проблема для Зеленського ще й у тому, що виборча кампанія нестиме виклики. На які потрібно давати відповіді. Йому, як чинному президенту, буде важко відповісти на багато питань. Коли була минула кампанія, він ні за що не відповідав. У нього не було політичного бекграунду, це найбільше підкупило людей. А зараз буде історія, яка, судячи з динаміки, не буде позитивна".

"Бойко скільки би не набирав, вище 30 відсотків у нього не буде. У Порошенка теж є стеля, якщо оптимістично - це 25 відсотків.

Зеленський йшов з ідеєю: прибрати старих, замінити новими. За нього голосували як патріоти, так і "ватники". Зараз вони розходяться по своїх нішах. Якийсь відсоток повернувся до Порошенка, не бачачи альтернативи. Найбільше Зеленський втратив з проросійського електорату, який повернувся в ОПЗЖ.

Залишається широке поле, на якому гратимуть Гройсман, Разумков, якщо піде, і Кличко", - каже Олексій Голобуцький.

"Якщо проаналізувати медійний телепростір, все ж таки велика його частина, починаючи з "1+1", так чи інакше лояльна до Зеленського", - зауважив політтехнолог.

Якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 26,2% тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором, повідомляла соціологічна група "Рейтинг". Зеленському не довіряють 54% українців.

Зараз ви читаєте новину «Чому Зеленському не варто зачаровуватися теперішнім рейтингом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути