Ексклюзиви
понеділок, 04 січня 2021 11:40

Чому Зеленський залишається лідером рейтингів

Чому Зеленський залишається лідером рейтингів
Скандали стосувалися не Зеленського, а його оточення, каже соціолог. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський залишається лідером електоральних симпатій, тому що немає альтернативи. Про це сказав гендиректор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

"Це відсутність альтернативи, тому що до інших, будь-яких системних політиків довіра сильно впала після 2014 року. Тоді засоби масової інформації почали працювати по-іншому. За часів Януковича фактично був усього лише 1 відсоток опозиційних каналів. Тільки вони розповідали про корупцію у верхніх ешелонах влади. Після 2014-го про корупцію розповідали всі канали, хіба що крім спортивних. Тому довіра до влади фантастично впала", - цитує соціолога "РБК-Україна"

"Справді, немає інших кандидатів. Усі перелічені в списках були й раніше, у них великий антирейтинг. У Порошенка, наприклад, попри досить високі електоральні показники – до 20 відсотків, антирейтинг дорівнює 70 відсотків. Тобто 70 відсотків ніколи за нього не проголосують. Це така стеля. У нього є шанси тільки за ситуації, якщо взагалі не з'явиться жоден інший перспективний кандидат", - зауважив Паніотто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятувати "рядового Татарова" - прокурори Венедіктової не знайшли причин для підозри

"У Зеленського був високий рівень довіри, тому навіть за великого падіння залишки цього показника довіри зберігаються. До того ж сам він не виглядає як людина, яка дотична до якихось корупційних скандалів. І поки що все, що виникало, стосується його оточення.

Тому він виглядає людиною чесною, але не кваліфікованою, яка не вміє підбирати кадри, не хоче сваритися з олігархами, не змогла зламати ту систему, що обіцяла. Особисто до нього поки що залишається хороше ставлення як до людини хоча й безпорадної, але більш-менш симпатичної", - сказав соціолог.

Якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то чинного главу держави Володимира Зеленського підтримали б 26,5% українців, які визначилися і пішли б голосувати, повідомила соціологічна група "Рейтинг".

У 1-му турі виборів президента 31 березня 2019 року за Зеленського проголосували 30,24% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Чому Зеленський залишається лідером рейтингів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути