вівторок, 05 травня 2020 20:23

Чому в Зеленського тримається високий рейтинг

Чому в Зеленського тримається високий рейтинг
Володимир Паніотто пояснив аномально високий рейтинг Зеленського. Фото надане Володимиром Паніотто

В усіх президентів баланс підтримки (відсоток тих, хто ставиться позитивно, мінус відсоток тих, хто ставиться негативно. – Країна) за рік знижувався і ставав нульовим чи негативним, каже соціолог Володимир Паніотто.

"Підтримка Зеленського впала на 30 процентних пунктів, але залишається позитивною. Може тому, що знижувалася з вищої позиції.
А от електоральний рейтинг президента – зріс. Він залежить від порівняння з іншими політиками. У багатьох із них рейтинги знизилися і частина їхніх відсотків перейшла до Зеленського. За рік до виборів Юлія Тимошенко була лідером передвиборчих перегонів. Доки не з'явився Володимир Зеленський. Мала 20 відсотків голосів – це відрізняло кампанію 2019 року від попередніх, коли лідер мав 40", - розповідає експерт.

Розповідає, на початках до опитувань вносили Святослава Вакарчука, був на рівні з Володимиром Зеленським. Тоді ще були шанси у Петра Порошенка і Юлії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг партії Зеленського обвалився удвічі

"Коли залишився тільки Зеленський, – всі відсотки дісталася йому. 15 років знущань "Кварталу" над політиками справило враження. Також Зеленський мав підтримку телеканалу "1+1", - підсумовує.

Читайте повне інтерв'ю зі соціологом Володимиром Паніотто в найближчому номері журналу "Країна".

Якби президентські вибори відбулися наприкінці квітня, то чинного главу держави Володимира Зеленського готові підтримати 27,7% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Чому в Зеленського тримається високий рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути