пʼятниця, 27 жовтня 2017 20:23

Чому у 2019-му можливий дефолт в Україні

Чому у 2019-му можливий дефолт в Україні
Співзасновник Інституту мвйбутнього Анатолій Амелін:" 2019 рік — найважливіший рік для України після Майдану" / Фото: Gazeta.ua

Чим небезпечні наступні українські вибори, і як попередити загрозу розповів у співзасновник Українського інстититуту майбутнього Анатолій Амелін у інтерв'ю журналу "Країна".

"2019 рік — найважливіший рік для України після Майдану. Тому що з однієї сторони, це рік виборів, де ми як громадяни реалізуємо свої електоральні вподобання й визначаємо політику держави на наступні 5 років. З іншого боку — це рік потенційного дефолту. Тоді починаються критичні виплати по зовнішнім боргам", - говорить експерт.

На його думку, нам доведеться звертатися в Міжнародний валютний фонд, який є головним драйвером реформ в Україні.

"Не ми, народ, просимо дати можливості для розвитку бізнесу та залучення інвестицій, а саме МВФ. При чому, одну з його вимог — земельну реформу, уряд проігнорував. Це ніби виключили з переліку вимог".

У 2019-му мають прийти нові еліти. Інакше буде дуже сумно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко лідирує в президентському рейтингу

"Теперішні політики ставатимуть брежнєвими, у них будуть рости брови, з'являтимуться ордени й нагороди. Якість життя не підвищуватиметься, люди виїжджатимуть за кордон, продовжуватиметься старіння населення. Нам не вдасться уникнути дефолту, не зможемо розвивати економіку. Доведеться пережити економічний колапс, після якого буде нова спроба оновлення країни", - пояснив Амелін.

Повну версію інтерв'ю з Анатолієм Амеліним читайте у новому номері журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Чому у 2019-му можливий дефолт в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути