середа, 07 листопада 2012 17:25

Члени 223 окружкому знову розпочали перерахунок голосів - Левченко

Члени 223 окружкому знову розпочали перерахунок голосів - Левченко
Фото: segodnya.ua

Члени окружної виборчої комісії №223 знову розпочали перерахунок голосів по одномандатних виборчих дільницях. Про це у коментарі Gazeta.ua розказав "свободівець" Юрій Левченко, який на цьому окрузі змагається за перемогу з самовисуванцем Віктором Пилипишиним.

"Комісія знову почала нелегітимний перерахунок голосів — зараз рахують наступну дільницю. Вчора "порахували" тільки одну. Роз'яснення від ЦВК вони чекати не стали. Ми конкретно цитували їм норми, які вони порушують, але їм на це плювати — вони виконують вказівку зверху. Адже в цій комісії присутні не просто куплені люди — це люди, які особисто зобов'язані Пилипишину. Фальсифікацій, таких як на вчорашній дільниці, немає. Тут комісія дуже довго працювала, і на кожній упаковці з бюлетенями були розписи кожного члена комісії і печатка — тому організувати фальсифікацію було б складно. На цій дільниці у мене відрив від Пилипишина тільки на 15 голосів, тому це не принципово", - розказав Левченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції перевибори вважають незаконними, та у разі необхідності братимуть у них участь

Він впевнений, що члени комісії і далі намагатимуться переписати перемогу на окрузі на Пилипишина.

"Моя думка така: зараз вони спеціально форсують ці підрахунки, щоб забити в базу ЦВК переможні для Пилипишина сфальсифіковані результати, а потім йти з ними до суду, щоб скасувати постанову ЦВК про переголосування — і таким чином оголосити Пилипишина переможцем. Наступні наші дії — максимально документувати порушення, подавати до суду з вимогою скасування цих перерахунків. Також ми будемо готуватися до нових виборів, хоч поки що конкретно їх не призначили. Для цього немає законодавчої бази. Тому потрібно ухвалювати новий спеціальний закон з цього приводу у Верховній Раді", - зазначив кандидат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК рекомендує Раді провести позачергове засідання, щоб призначити день перевиборів

Нагадаємо, що вчора, всупереч рішенню Верховної Ради і Центрвиборчкому про призначення нових виборів на 223-му виборчому окрузі, комісія ОВК розпочала перерахунок бюлетенів. Після підрахунку результатів по одній з дільниць, з'ясувалося, що зіпсовано 228 бюлетенів з голосами за Левченка — в документах поставили ще одну галочку напроти ім'я Віктора Пилипишина. Під тиском ЗМІ та громадськості члени комісії припинили перерахунок голосів до отримання роз'яснень щодо подальших дій від ЦВК.

Зараз ви читаєте новину «Члени 223 окружкому знову розпочали перерахунок голосів - Левченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути