Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2013 15:10

"Чивокуня! Насоси - на четвертий рік" - біля АП 100 міліціонерів затримували 10 активісток КУПРу

"Чивокуня! Насоси - на четвертий рік" - біля АП 100 міліціонерів затримували 10 активісток КУПРу
Затримали активістку Лиходєєву, яка запам'яталася жбурлянням капустою у Володимира Жириновського. Фото: ru.tsn.ua

Активістки Коаліції учасників Помаранчевої революції вирішили привітати президента Віктора Януковича з третьою річницею його президентства.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Із десяток активісток у якості подарунку приготували для Януковича насоси. Вони мітингували під Адміністрацією президента з плакатами "Чивокуня! Насоси - на четвертий рік" і скандували "Чивокуня - go away!" ("Чивокуня" - слово "Янукович" прочитане у зворотньому напрямку - Gazeta.ua).

Біля входу до АП дорогу мітингувальникам перегородили близько 50 співробітників міліції. Підступи до адміністрації були відгороджені залізними парканами. Неподалік стояли з десяток людей у цивільному і спостерігали за акцією. Деякі з них тримали рацію.

Активістка Тетяна Лиходєєва намагалася пояснити правоохоронцям, що вони хочуть переказати вітання особисто президенту і подарувати йому насоси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Майдані, не ховаючись, розраховуються за мітинг опозиції - дають по 100 грн

"Він уже три роки "надуває" громадян України, тому ми вирішили подарувати йому насоси, аби він міг це робити й надалі", - сказала Лиходєєва.

Після того, як активістки почали прориватися до Адміністрації через міліцейський кордон, їх затримали правоохоронці і посадили до автозаків. Затримували десятьох активісток близько 100 міліціонерів - під входом до АП були припарковані ще два мікроавтобуси з правоохоронцями.

Затриманих активісток повезли до відділку міліції. Причини затримання їм поки що не пояснили. Також було затримано двох журналістів, двох активістів і голову КУПРу Сергія Мельниченка. Його затримали неподалік перетину вулиць Інститутської і Банкової, хоча участі в акції він не брав.

"Мене затримали прямо на вулиці. Заламали руки і закинули до машини. За що затримали - поки не сказали", - розповів він.

Зараз ви читаєте новину «"Чивокуня! Насоси - на четвертий рік" - біля АП 100 міліціонерів затримували 10 активісток КУПРу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути