четвер, 05 липня 2018 05:25

Чиновник Київради вимагав хабара в розмірі 800 тисяч гривень

Чиновник Київради вимагав хабара в розмірі 800 тисяч гривень
Чиновник вимагав майже мільйон гривень. Фото: Кореспондент

Оперативники Управління захисту економіки у м. Києві Нацполіції спільно з працівниками Військової прокуратури Київського гарнізону та слідчими поліції Київської області викрили факт вимагання 790 тисяч гривень неправомірної вигоди посадовцем міськради.

Після проведення ряду процесуальних заходів правоохоронці задокументували керівника одного з відділів міської ради у незаконних оборудках з землею, яка перебувала на балансі органу місцевого самоврядування. Так, шляхом укладання договору суборенди на 49 років земельної ділянки площею 150 кв.м та з подальшим будівництвом на ній майнового комплексу посадовець вимагав від громадянина 790 тисяч гривень, – повідомляє 1NEWS.

В рамках супроводження кримінального провадження правоохоронці провели санкціоновані обшуки в службових приміщенням міської ради та за місцем проживання фігуранта, під час яких вилучено технічну документацію, що підтверджує його протиправну діяльність.

Слідчим шляхом було зібрано докази причетності даного посадовця до вчинення кримінального правопорушення. На даний час посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Шевченківським районним судом міста Києва фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 520 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали на гарячому - посадовець погорів на хабарі

Раніше, на хабарі затримали начальницю управління акредитації та моніторингу суб'єктів держреєстрації Департаменту держреєстрації та нотаріату Міністерства юстиції Алісу Оскирко і її заступника.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник Київради вимагав хабара в розмірі 800 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути