четвер, 07 червня 2012 18:36

ЦВК обурилась через нахабність політиків, які підкуповують виборців

ЦВК обурилась через нахабність політиків, які підкуповують виборців
Андрій Магера передбачає кримінальне покарання політичних хабарників. Фото: moemisto.com.ua

Майбутні кандидати в народні депутати можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності, якщо правоохоронні органи встановлять факти підкупу ними виборців до початку виборчої кампанії, заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Чи може тут бути кримінальна відповідальність? Я думаю, що може, якщо особа, яка зараз надає такі цінності і буде, свого часу, зареєстрована кандидатом в народні депутати, і встановиться зв'язок між наданням ним матеріальних цінностей та подальшою реєстрацією кандидатом", - заявив він журналістам у четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після реєстрації кандидатів у хід підуть 100-гривневі купюри - КВУ

Він також повідомив, що ЦВК передає заяви про факти надання товарів та послуг виборцям в округах у вигляді благодійної допомоги.

"У разі надходження таких заяв, ми їх в той же день перенаправляємо в правоохоронні органи для реагування", - сказав він.

При цьому Магера підкреслив, що в Україні ЦВК під час кожної виборчої кампанії стикається із ситуаціями непрямого підкупу виборців.

"З юридичної точки зору тут ситуація не така проста, як може здатися на перший погляд. Неприємно дивує те, що такі випадки в Україні з кожними виборами набувають нахабний і відвертий характер. Цим Україна дуже сильно відрізняється від багатьох держав Європи", - підкреслив Магера.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК обурилась через нахабність політиків, які підкуповують виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути