неділя, 09 серпня 2020 10:50

ЦВК Білорусі повідомило про рекорд на виборах

ЦВК Білорусі повідомило про рекорд на виборах
На минулих виборах у 2015 році ЦВК також рапортувала про попередній рекорд. Фото: pixabay

Нібито 41,7% білорусів, а це 2 854 336 виборців, що мають право голосу, взяли участь на шостих президентських виборах в історії незалежної Білорусі в достроковому голосуванні.

Такий показник явки є максимальним порівняно з усіма попередніми президентськими кампаніями в країні, повідомляє ЦВК Білорусі

На минулих виборах у 2015 році ЦВК також рапортувала про попередній рекорд.Тоді в достроковому голосуванні нібито взяли участь 36,05% виборців, а в цілому на п'ятих виборах президента явка склала 86,75%. Того року Олександр Лукашенко нібито набрав 83,49% голосів, що також стало рекордним показником "підтримки" за всі роки при владі. Дострокове голосування на президентських виборах 2020 року стартувало 4 серпня і тривало п'ять днів, по 8 серпня включно. Основний день виборів призначений на неділю, 9 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Мінську обгородили будівлю в центрі столиці

За посаду президента Білорусі цього разу змагаються п'ять кандидатів, в тому числі нинішній президент Білорусі Олександр Лукашенко - він йде на вибори шостий раз. Головним конкурентом Лукашенка ЗМІ вважають дружину політв'язня, відеоблогера Сергія Тіхановського, Світлану Тіхановську

ЦВК зареєструвала в якості кандидатів колишнього депутата нижньої палати парламенту країни Анну Канопацкую, співголову громадського об'єднання "Говори правду" Андрія Дмитрієва, голову партії "Білоруська соціал-демократична Грамада" Сергія Черечня.

У липні на зустрічі з колективами найбільших ЗМІ Білорусі, більшість з яких державні, Лукашенко показав результати соцопитування, яке провів Оперативно-аналітичний центр при президентові Білорусі, щодо свого рейтингу. Так, до кінця червня 2020 року рівень довіри до Лукашенка нібито досяг 76%, "а за оцінкою експертів в найближчій перспективі повинен досягти 80%".

Згідно з даними ЦВК РБ, на 6 президентських виборах в Білорусі право голосу мають 6 844 932 білоруса.

Станом за даними ЦВК на ранок 9 серпня, достроково вже нібитого проголосували 42% виборців. Зокрема, у Гомельській області 54,44%, у Могилівській області - 49,92%, у Мінській - 33,40%. У Вітебській області - 39,4%, Мінську - 39,66%, Гродненській - 38,60%, Брестській - 38,40%.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК Білорусі повідомило про рекорд на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути