четвер, 25 жовтня 2012 02:00

"Ці вибори безумовно не чесні, але більш-менш вільні" - Кідрук

"Ці вибори безумовно не чесні, але  більш-менш вільні"  - Кідрук
Фото: uc.kr.ua

Der Standard нагадує, що прозахідна партія чемпіона світу з боксу Віталія Кличка УДАР, яка обіцяє боротися проти корупції та браку демократії, вперше виходить на загальноукраїнські вибори і має непогані шанси: за результатами опитувань, УДАР може отримати до 19% голосів.

В інтерв'ю Der Standard письменник Максим Кідрук, який балотується в Раду від партії Кличка, говорить, що він аполітичний як письменник, проте стурбований розвитком подій в країні і пішов на вибори, оскільки йому як громадському діячеві легше вплинути на громадську думку в країні і домогтися змін. Крім того, він нагадує, що вчився в Швеції і багато подорожував по Європі і міг би використати досвід європейського життя в українській політиці.

Кідрук висловив своє занепокоєння тим, що "країна все швидше рухається в бік автократії та диктатури". За його словами, ситуація ще не стала критичною, проте, якщо напрям не зміниться і "Партія регіонів" залишиться при владі, "врешті-решт у нас стане як в Білорусії". Він висловив сподівання, що міжнародні спостерігачі, в тому числі ОБСЄ, "допоможуть захистити голоси українців, які підтримують демократичні партії".

Політика Віталія Кличка Кідрук описав як "розумного, гідного довіри і цілеспрямованої людини", додавши, що "він набагато розумніший, ніж можна було б очікувати від професійного боксера" і що однозначно прозахідна орієнтація Кличко корисна для України. Головні цілі партії УДАР, за словами Кідрука, - звільнитися від "Партії регіонів", а потім боротися з хабарництвом.

Кідрук також розповів у інтерв'ю, що партія УДАР кілька днів тому уклала союз з іншими опозиційними силами і зняла 26 своїх кандидатів в різних регіонах, щоб дати дорогу перспективним кандидатам від націоналістичної партії "Свобода", і 6 кандидатів - заради незалежних кандидатів. Крім того, Кідрук нагадав обіцянку Кличко співпрацювати з усіма демократично обраними і прозахідними силами, які подолають 5-відсотковий бар'єр.

Також Кідрук спростував чутки про те, що УДАР - "продукт німецького фонду Конрада Аденауера" і спонсорується олігархами.

Кідрук повідомив, що "Партія регіонів" нещодавно подала на нього в суд за інформаційні матеріали, де він зображений поруч з Кличком, оскільки той проходить за партійними списками, а Кідрук - як одномандатників. Чим ближче до виборів, тим брудніше стають інформаційні кампанії "Партії регіонів", сказав він, однак зазначив: хоча багато великі телеканали і видання контролюються правлячою партією, опозиція знаходить інші рекламні майданчики. "Ці вибори безумовно не чесні, але хоча б більш-менш вільні", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «"Ці вибори безумовно не чесні, але більш-менш вільні" - Кідрук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути