Ексклюзиви
пʼятниця, 03 червня 2022 11:21

Чи битиме Україна американськими РСЗВ по РФ: Подоляк відповів

Чи битиме Україна американськими РСЗВ по РФ: Подоляк відповів
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Фото: president.gov.ua

Росія намагається підірвати довіру між Сполученими Штатами й Україною, але Київ не використовуватиме американські реактивні системи залпового вогню для ударів по об'єктах у РФ.

Про це заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк у Twitter 3 червня.

"Завдання Росії №1 - підірвати довіру між Україною та США. Україна веде оборонну війну і не планує використовувати надані РСЗВ для атак об'єктів на території Росії", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові почали вправлятися з РСЗВ HIMARS - журналіст

Додав, що США знають, де використовується їхня техніка.

Він назвав "пропагандою російських спецслужб" будь-які "вкиди" про нібито наміри України бити американською зброєю по РФ.

1 червня США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $700 млн. Передадуть реактивні системи залпового вогню HIMARS. До них поставлять снаряди, що летять на 70 км, але не ракети з дальністю до 300 км.

Командування Збройних сил України самостійно ухвалюватиме рішення, на яку дальність стріляти з установок HIMARS. Вашингтон не втручатиметься в рішення, сказала посол США в Україні Бріджит Брінк.

Водночас Україна запевнила Вашингтон, що не використовуватиме HIMARS проти цілей на російській території, за словами держсекретаря США Ентоні Блінкена.

HIMARS призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО й вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів; надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Зараз ви читаєте новину «Чи битиме Україна американськими РСЗВ по РФ: Подоляк відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути