четвер, 24 листопада 2011 12:03

Чорнобильцям у Донецьку доводили, що на них подали до суду по "доброті душевній"
5

Фото: ФОТО: Тетяна ЗАРОВНА

Силове виконання судового рішення про заборону чорнобильської акції не ініціює жодна офіційне особа

Про це Gazeta.ua заявив Максим Ровінський, голова управління Донецької міськради по зв'язках з громадськістю.

23 листопада ввечері він прийшов до наметового містечка, де як і раніше ночує близько 50 інвалідів-чорнобильців, більшість з яких бере участь у голодуванні. Вони домагаються повернення пенсій, урізаних із 1 листопада.

Ровінський пояснив лідеру чорнобильців Миколі Гончарову, що міський голова був змушений подати до суду на учасників акції у зв'язку з листом головного міліціонера Донецька Юрія Седнєва. У цьому листі адреса скверу біля управління Пенсійного фонду зазначена, як місце масового скупчення людей, які можуть бути об'єктом для терористів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо чорнобильців готові вчинити самоспалення, якщо намети в Донецьку знесуть

У той же час міліцейський лист є наслідком листа СБУ, в якому мера просять вжити заходів до обмеження масових заходів у місті, так як в Інтернеті з'явилася інформація про можливе скоєння вибуху в Донецьку.

"Чому не скасували в такому разі матч з  "Порту", не закрили супермаркети? - Запитав Гончаров. - Ми тут сидимо в наметах з вини виконавчої влади, а не з власної примхи. В листі СБУ не сказано про загрозу здійснення теракту саме в наметовому містечку. І рішення заборонити акцію через можливий теракт, висновок, що саме наше містечко оберуть метою теракту, а не інші, в сто разів більш масові заходи, це наслідок того, що у когось у мізках щось клацнуло ".

Гончаров просив Ровінського передати керівництву міста, що чорнобильці не радять зносити їх містечко.

"Передайте, що інакше може статися непоправне", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко займеться зачисткою чорнобильців від псевдоліквідаторів

Ровинський запевнив голодуючих, що влада звернулася до суду заради безпеки самих чорнобильців і не буде наполягати на знесенні наметового містечка, хоча учасники акції і не підкорилися судовій забороні.

У той же час управління юстиції Донецької області розповсюдило повідомлення про те, що в даний час виготовляються виконавчі листи за рішенням суду, винесеним вночі 23 листопада.

"Після чого вони будуть вивчені управлінням державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Донецькій області на предмет відповідності вимогам ст. 18 Закону України  "Про виконавче провадження". Якщо листи будуть відповідати вимогам закону, будуть вжиті заходи щодо своєчасного і повного виконання постанови суду", - йдеться в офіційній заяві.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильцям у Донецьку доводили, що на них подали до суду по "доброті душевній"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути