Ексклюзиви
понеділок, 15 червня 2020 16:56

Четвертий підозрюваний у справі про хабар керівникам САП і НАБУ отримав запобіжний захід

Четвертий підозрюваний у справі про хабар керівникам САП і НАБУ отримав запобіжний захід
Підозрювану відправили в тюрму з можливістю внесення застави. Фото:pixabay

Третьому підозрюваному у справі про хабар керівникам антикорупційних органів Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід.

Колишню чиновницю ДФС відправили у в'язницю з можливістю внесення понад 120 млн грн застави, повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ВАКС обрав запобіжні заходи всім 3 підозрюваним у підкупі керівництва Національного антикорупційного бюро та САП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс генпрокурора розслідує приналежність співробітника до хабаря Холодницькому

Зранку повідомили про арешт діючого чиновника, заступника голови податкової Києва Миколи Ільяшенка. ВАКС відправив його за грати на 2 місяці з альтернативою внесення 84,08 млн грн застави. Вдвічі меншу заставу (40,4 млн грн) і аналогічний термін тримання під вартою застосували щодо юриста Burisma - компанії, афільованої з ексміністром екології Миколою Злочевським, - Андрія Кіча.

"Колишній керівниці одного з департаментів ДФС України обрано тримання під вартою і заставу у розмірі 120,024 мільйона гривень", - повідомили у САП.

Перших двох підозрюють у пособництві при наданні хабара службовій особі, екскерівницю департаменту ДФС - у пропозиції, обіцянці або наданні хабара службовій особі, у якої особливо відповідальне становище.

Під час брифінгу в суботу, 13 червня, під час якого директор НАБУ Артем Ситник і керівник САП Назар Холодницький давали коментарі про спробу їх підкупу, журналістам продемонстрували мішки з хабарем у розмірі 6 млн дол. Національне антикорупційне бюро виклало у мережу фото найбільшого хабара в історії України.

Зараз ви читаєте новину «Четвертий підозрюваний у справі про хабар керівникам САП і НАБУ отримав запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути