Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 14:13

Четвертий рік війни: Добкіну не подобається, як з росіянами обходяться на кордоні

Четвертий рік війни: Добкіну не подобається, як з росіянами обходяться на кордоні
Колишній "регіонал", нардеп від "Опозиційного блоку" Михайло Добкін обурюється, що росіян тримають на кордоні і що сам не може виїхати в РФ. Фото: УНІАН

Колишній "регіонал", нардеп від "Опозиційного блоку" Михайло Добкін обурюється, що росіян тримають на кордоні і що сам не може виїхати в РФ.

Про це він заявив у вечірньому ефірі телеканалу "112. Україна".

"А ви не знаєте, що більшість чоловіків, громадян Російської Федерації, які перетинають кордон з Україною, не має значення у яких справах - один закохався, третій бізнес робить, - вони проходять через співбесіду співробітниками безпеки України. Яка може тривати годину-дві-три. Люди через це відмовляються виїжджати", - обурився "опоблоківець".

"А ви знаєте, що багатьох депутатів, в тому числі і мене у відповідь, якщо я перетинатиму кордон з Російською Федерацією, будуть так само допитувати співробітники ФСБ", - продовжив він.

"Я нікуди не можу їздити. Мій паспорт у столі Луценка зберігається (колишнього мера Харкова та екс-голову тамтешньої облдержадміністрації Добкіна підозрюють в аферах із землею. 13 липня парламент зняв із нього недоторканність. - Gazeta.ua). Поки я виїхати нікуди не можу. Але величезна кількість людей, не хочу називати прізвища, політиків, бізнесменів піддаються принизливій процедурі - співбесіди, особистий огляд", - заявив екс-"регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба на Донбасі: бійці АТО не відповідають на обстріли, є поранені

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

З 1 січня 2018 року на кордоні ввели біометричний контроль - система фіксації біометричних даних людини, включаючи відбитки пальців, - для громадян 70 країн, звідки можуть виходити загрози для українців й національної безпеки України. Росія потрапила у цей список країн "міграційного ризику".

Зараз ви читаєте новину «Четвертий рік війни: Добкіну не подобається, як з росіянами обходяться на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути