неділя, 08 січня 2023 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

"Червоних ліній" Путіна більше не існує – Bloomberg

"Червоних ліній" Путіна більше не існує – Bloomberg
Володимир Путін блефує та боїться сили у відповідь. Фото: 1tv.ru

США, Німеччина та інші союзники повинні надати основні бойові танки та інше озброєння, якого вимагає Київ.

Україна не зможе виграти, а Росія не зможе програти, якщо українці не матимуть можливості дати бій, вважає колумніст Андреас Клют, передає Bloomberg.

"Захід надає допомогу, схиляючись до обережності. Озброєння надходить лише для оборони. Мовляв, Володимир Путін і вся російська громадськість не зможуть пред'явити постачання оборонної зброї як перетин "червоної лінії". Але Україні для захисту себе потрібно піти далі й вигнати росіян з тимчасово окупованих територій", – пише Клют.

Є одна умова – Київ не має використовувати нову потужну зброю Заходу для контрудару по Росії. Імовірно, ЗСУ взагалі "повинні утриматися від таких ударів".

"Якщо Кремль з Путіним чи без нього має "червону лінію", то таке вторгнення буде її перетином. Так передбачає російська ядерна доктрина", – вважає Клют.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія використовує церкву як зброю – ISW

Проте додає, що немає сенсу сильно хвилюватись за ті "червоні лінії" Путіна. Він може просто блефувати. Як і всі хулігани, хоче вселяти страх, але сам боїться сили.

"Краще нехай російський диктатор турбується через "червоні лінії" Заходу. Найкраща політика для українців – боротися з ворогом усіма силами. Для Заходу – дати все необхідне для перемоги", – вказав колумніст.

Президент Росії Володимир Путін не змінив цілей у війні проти України. Він і далі має намір захопити її. Проте досягти цієї цілі Росія нездатна, заявила заступниця помічника глави Пентагону з питань Росії та України Лаура Купер.

Нездатність Росії досягти своїх цілей зумовлена недостатністю та слабкістю її військ. Натомість Вашингтон розширює номенклатуру озброєнь для України. Пакет для Києва, очікують у Пентагоні, допоможе Україні повернути окуповані Росією території.

Зараз ви читаєте новину «"Червоних ліній" Путіна більше не існує – Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути