понеділок, 19 квітня 2021 10:45

Чернишов вирішив віддати "нову ДАБІ" в руки Кудрявцева - ЗМІ

Чернишов вирішив віддати "нову ДАБІ" в руки Кудрявцева - ЗМІ
Олексій Чернишов вирішив призначити на посаду голови ДІАМ, яка повинна стати "новою ДАБІ", ставленика екс-голови ДАБІ Олексія Кудрявцева

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов вирішив призначити на посаду голови Державної інспекції архітектури і містобудування (ДІАМ), яка повинна стати "новою ДАБІ", ставленика екс-голови ДАБІ Олексія Кудрявцева - Сергія Шевченка, а не кандидата від групи Саакашвілі-Парцхаладзе-Горові, з якими останнім часом ділив контроль над ДАБІ

Про це йдеться в статті "Нова ДАБІ". Очільник Мінрегіону Чернишов вирішив відсторонитися від Парцхаладзе і Саакашвілі", оприлюдненій на сайті "Delo.ua".

Видання нагадує, що в понеділок, 19 квітня, у міністра Олексія Чернишова співбесіда з претендентами на посаду глави ДІАМ. "Основними кандидатами є двоє. Один з них колишній одеський митник Семен Кривонос, якого лобіює Саакашвілі і президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе, зав'язаний на великих забудовників. Другий - це Сергій Шевченко, старий співробітник екс-глави ДАБІ Олексія Кудрявцева часів Порошенка, якого зі скандалом звільнили з інспекції. Чернишов останнім часом ділив контроль над архбудконтролем з групою Саакашвілі-Парцхаладзе, які, втім, є лише вершиною айсберга. Але, схоже, зараз все піде не так, - йдеться в статті.

За інформацією видання, останнім часом навколо Чернишова "об'єдналася група фігур, які і розділили між собою контроль над системою архбудконтролю". Це Конфедерація будівельників України на чолі з Левом Парцхаладзе, Офіс простих рішень і результатів Саакашвілі, група великих забудовників з ОПЗЖ в особі нардепів Дмитра Ісаєнка, Вадима Столара, Тетяни Плачковою. А також пов'язані з ними брати Горові, відомі за часів Януковича як "смотрящі за будівництвом". "Підтвердженням чому стало призначення Чернишовим в кінці лютого 2020 року на посаду в.о. голови ДАБІ Сергія Галіцина, який вважається близьким до братів Горових", - йдеться в статті.

За інформацією журналістів, можливий вибір Чернишова передбачити було б досить просто. "З огляду на наявність домовленостей з Горовими, Парцхаладзе і Саакашвілі новий орган мав би очолити ставленик цієї групи Кривонос. За інформацією наших джерел, Чернишов має намір поставити на чолі ДІАМ не Кривоноса, а креатуру Кудрявцева - Шевченка", - йдеться в статті.

Видання пояснює це тим, що "Чернишов, який раніше орієнтувався на главу Офісу Президента Андрія Єрмака, вирішив різко переорієнтуватися на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. А останньому, на відміну від Єрмака, куди простіше знаходити спільну мову не з забудовниками з ОПЗЖ, а з перевіреними кадрами часів Порошенка, на кшталт Кудрявцева, незважаючи на всю його токсичність".

"Зрозуміло, подібні плани Чернишов не міг довго тримати в таємниці від Горових, а Горовим і їх партнерам подібна поведінка не могла сподобатися. За наявною у нас інсайдерською інформацією, глава Мінрегіону всерйоз стурбований можливою реакцією своїх тепер вже колишніх партнерів і соратників і намагається отримати для себе державну охорону", - стверджують автори статті.

Нагадаємо, в рамках реформи містобудування в березні 2020 року було прийнято рішення ліквідувати ДАБІ. В даний час її повноваження повинен перебрати новий орган - Державна інспекція архітектури і містобудування. Зараз триває конкурсний відбір керівника нового органу.

Зараз ви читаєте новину «Чернишов вирішив віддати "нову ДАБІ" в руки Кудрявцева - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути