четвер, 26 квітня 2007 08:20

Чорновіл ініціюватиме імпічмент Президента

Народний депутат від Партії регіонів Тарас Чорновіл ініціюватиме імпічмент Президента України Віктора Ющенка після його вчорашньої заяви про призначення позачергових виборів до парламенту на 24 червня 2007 р.

Про це Чорновіл заявив в ефірі "5-го каналу". На думку депутата, єдиним висновком з нового указу Президента може бути лише те, що Ющенко "визнав, що порушив Конституцію своїм першим указом".

"Він боїться рішення Конституційного Суду, і всі зрозуміли, що там було порушення", - сказав Чорновіл.

Він також назвав "повним правовим нігілізмом" слова Президента про те, що Рада не працювала протягом місяця.

Депутат припустив, що і новий указ Президента коаліція оскаржить у КС. Крім того Чорновіл заявив, що ініціюватиме імпічмент Президента 26 квітня, на засіданні фракції .

"Коли людина вдруге наступає на такі граблі, то мова має йти про дострокові вибори Президента. Президент поставив себе поза Конституцією, бо це повний абсурд. І він визнав, що він - порушник Конституції, - заявив Чорновіл.

"Коли людина, дочекавшись рішення КС, тікає від його рішення, мені здається, що далі говорити про гарантування Конституції не можна. Мені здається, що Ющенко більше не може бути Президентом", - зазначив депутат.

25 квітня, Президент України Віктор Ющенко підписав указ, яким визначив нову дату позачергових виборів до Верховної Ради України – 24 червня 2007 р. Про це глава держави заявив у телезверненні до народу України, пише Українська правда.




Зараз ви читаєте новину «Чорновіл ініціюватиме імпічмент Президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути