середа, 08 жовтня 2008 17:36

Черномирдін вручив Толочку російський Орден дружби

Академіку Національної академії наук України Петру Толочку було вручено російський Орден дружби. Цю нагороду за значний внесок у розвиток російсько-українських відносин Толочко отримав у середу з рук посла РФ в Україні Віктора Черномирдіна в російському посольстві в Києві. Відповідний указ підписав Президент РФ Дмитро Медведєв.

Зокрема, посол Росії високо оцінив наукові досягнення академіка.

"Петро Петрович (Толочко) не лише великий учений в своїй області, праці якого відомі в багатьох країнах, але ще й громадський діяч, що також важливо", - сказав Черномирдін.

Толочко, у свою чергу, підкреслив, що "на жаль, в Україні нібито такої людини як Толочко не існує", і відмітили його праці лише в посольстві РФ.

"Якщо ми відмовимося від нашого сумісного минулого, від нашого коріння, ми зрадимо пам"ять багато і багатьох поколінь", - відзначив академік.

Петро Толочко народився 21 лютого 1938 року. Археолог, історик, професор (1988), академік НАНУ, директор Інституту археології НАНУ, народний депутат України третього і четвертого скликань. Голова Українського товариства охорони пам"ятників історії і культури, член Академії Європи, член-кореспондент Центрального німецького інституту археології, член Міжнародного союзу слов"янської археології, повідомляє "Інтерфакс-Україна".


Зараз ви читаєте новину «Черномирдін вручив Толочку російський Орден дружби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути