Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2011 10:52

Чорнобильці під Кабміном готові оголосити сухе голодування

Чорнобильці під Кабміном готові оголосити сухе голодування

Вчора о 22.45 до чорнобильців, які сиділи на лавах у Маріїнському парку навпроти будівлі Кабміну підійшло троє правоохоронців і склали на чорнобильців протоколи за адмінпорушення.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Вчора я сидів он на тій лавці, - показує ліквідатор, інвалід 2 групи Володимир Малюк з Лисичанська. - До мене підійшли троє працівників міліції, покликали інших, зібрали нас, спитали: "Ви прибули?", ми сказали: "Прибули". Вони зачитали нам рішення Печерського суду про те, що забороняється проводити тут акцію, маніфестацію, ходу й інші заходи та склали на всіх протоколи".

За його словами, протоколи склали ще на 5 голодуючих чорнобильців.

Складання протоколів обурило чорнобильців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Кабміном голодні чорнобильці 5-й день сплять просто неба

"Яка акція протесту? Хлопці сиділи на лавах. Вони - громадяни України. По-друге, у протоколі написано, що вони проводили акцію під будівлею уряду. Он де будівля уряду, а от Маріїнський парк. Це громадське місце. А де документи про заборону переміщення країною. Яка може бути заборона? Свідків немає. - роздивляючись протокол, коментує Микола Костєв. - Ми хочемо захистити соціальні гарантії. Ми не висуваємо політичні вимоги, ми не проводимо акції. Хто може заборонити людям вимагати своє?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "П'ємо таблетки і цим рятуємося" - у чорнобильців-голодувальників проблеми з тиском

"Ми вчора попередили народних депутатів, які до нас так ставляться - вибори ще не почалися. значить ми їм не потрібні. Зараз оцю водичку, яка стоїть тут у нас, ми виливаємо на Кабмін і оголошуємо із завтришнього дня сухе голодування. І тут ми стояти не будемо. Підемо туди. Скільки можна знущатися. Я тут шостий день голодую. Чому до людей таке ставлення? Люди сплять у листі із собаками. Чому не можна поставити намет? Хочете "другий Донецьк"? Буде "другий Донецьк"!", - підкреслив мітингувальник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни приносять чорнобильцям у Маріїнському парку теплі ковдри та чай

Наразі навпроти Кабміну перебуває близько 45 чорнобильців. Також до акції приєдналися чорнобильці із Дніпропетровської області, Криму, з Луганська. Завтра очікують на чорнобильців із Черніговщини.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильці під Кабміном готові оголосити сухе голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути