Ексклюзиви
вівторок, 10 січня 2012 15:12

Чорнобильцям погрожують психлікарнею

Чорнобильцям погрожують психлікарнею

Голова луганської обласної організації "Союз Чорнобиль Україна" Іван Волчанський погрожує запроторити до психлікарні чорнобильця-ліквідатора Володимира Рєпіна з Лисичанська. Мовляв, добивається виплати відповідних чорнобильських пенсій. Про це кореспонденту Gazeta.ua розказав сам Рєпін.

"Тиждень тому Іван Волчанський сказав про мене, що "якщо він і далі буде на своєму стояти, то ми через СБУ здамо його на "дурку", наколють його і буде дурнем". Сказав це заступнику голови лисичанської міської організації "Союз Чорнобиль" - той їздив на нараду і порушив моє питання: що я хочу зустрітися з прем'єром Азаровим і вирішити питання з пенсіями. Бо Азаров говорить одне – наш Пенсійний фонд робить зовсім інше. За січень мені нарахували 1800 – до цього в Пенсійному порахували, що нібито буду отримувати 2550. А по судам відсудив 7200. Деяким дійсно почали виплачувати 8200, бо вони працювали шахтарями, отримували нормальну зарплату. Я працював водієм. Але ж Азаров говорив, що "ми вам "зрівнялівку" зробимо, буде у вас по 8 тисяч". Дійсно, шахтарі так і почали отримувати. А колгоспники, "строковики"? Вони ще менше отримують – їм нарахували по 1100. Чому слова Азарова не збігаються зі справою? Він казав, що по "мінімалці" ми будемо отримувати 515 доларів – це близько 4-х тисяч гривень. Навіть їх немає", - сказав ліквідатор.

Чорнобильці знову будуть їхати до столиці протестувати, повідомив Володимир Рєпін.

"16-го числа будемо їхати в Луганськ – в Пенсійний фонд та на зустріч з губернатором. Дізнаємося, коли буде засідання облради, подивимося, чи підтримають нас. Міські депутати нас вже підтримали. Якщо підтримають і обласні – будемо знову їхати на Київ. Підемо під Кабмін, будемо протестувати. По Луганській області вже є більше трьох тисяч чорнобильців, які мене підтримують, які готові покинути домівки і поїхати боротися за свої права", - підсумував чорнобилець.

Володимир Рєпін – ліквідатор, інвалід 2-ї групи. В 1992 році лікарі встановили у нього променеву хворобу. Він – один з чорнобильців, що голодували в Маріїнському парку. Вимагали виплати пенсій відповідно законодавства – 6, 8, 10 мінімальних пенсій інвалідам 1-ї, 2-ї, 3-ї груп. Уряд не дослухався до вимог чорнобильців, тому вони припинили голодування. Після закінчення голодування всі його учасники лягли до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильцям погрожують психлікарнею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути