пʼятниця, 25 листопада 2011 13:17

Чернігівський "Беркут" не катував дослідника Голодомору - ЗАЯВА

УМВС України в Чернігівській області офіційно заявляє, що 22 листопада бійці роти міліції особливого призначення "Беркут" не виїжджали за межі своєї області. Тому чернігівські "беркутівці" не могли брати участі у затримці та катуванні директора Асоціації дослідників голодоморів в Україні Олександра Ушинського.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив начальник прес-служби УМВС у Чернігівській області Сергій Бриль.

"Наші бійці несли службу з охорони громадського порядку згідно дислокації – в Чернігові та області без виїзду за її межі, що підтверджує відомість розстановки патрульно-постових нарядів на листопад 2011 року РМОП "Беркут" УМВС України в Чернігівській області. Тому нікого з наших на території Києва та Київської області у той день не було взагалі... Із одного слова людини, яка назвала себе працівником чернігівського "Беркуту", зробили незрозуміло що", - відзначив Бриль.

 

За його словами, цього дня чернігівські "беркутівці" займалися згідно розпорядку: з 08.00 до 17.00 – заняття зі службової підготовки, після чого наряди роз'їхалися по місцях несення служби.

Разом з тим, Бриль підкреслив, що чоловіки, які затримували Ушинського, могли представитись ким завгодно.

"Звичайно, там міг бути, хто завгодно. Ці люди були зовсім без форми, а представились, що з Чернігова. У нас зараз повністю перевірений увесь особовий склад чернігівського спецпідрозділу", - зауважив представник чернігівської міліції.

На його думку, матиме місце спеціальна перевірка - "що то за люди били" (Ушинського - ред.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директора Асоціації дослідників голодоморів в Україні учора кілька годин катували люди в чорному

"Тим більше подія зафіксована на фото, хай з'ясовують", - наголосив Бриль.

 

Люди, які затримували Ушинського і обличчя яких зафіксовані на світлині, начальнику прес-служби УМВС у Чернігівській області не знайомі. "Це не працівники чернігівського "Беркута", - сказав він.

Крім того, у самому чернігівському "Беркуті" запевнили, що його бійці ніколи не використовують чорну форму, а їхнє обмундирування в колористиці - це міський камуфляж.

 

"У зв'язку з цим наполегливо вимагаємо спростування викладеного матеріалу (про причетність чернігівської міліції до побиття Ушинського - ред.), який розцінюється як провокація, спрямована на дискредитацію честі і гідності спецпідрозділу "Беркут" та керівництва УМВС України в Чернігівській області", - резюмували у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області.

Нагадаємо, директор Асоціації дослідників голодоморів в Україні, заступник голови Української республіканської партії (УРП) Олександр Ушинський звернувся до прокурора міста Києва Анатолія Мельника, Уповноваженого ВР з прав людини Ніни Карпачової з проханням встановити та притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які 22 листопада, під час святкування Дня свободи на Майдані Незалежності, брутально схопили його та піддали тортурам.

"Один з них тримав мене двома руками за горло, придушуючи до хрипоти. Два інших колінами видавлювали повітря з легень, а четвертий кричав і з силою топтався по ногах. Маючи давнє поранення легені, я благав їх не душити мене і зателефонувати керівнику Київського спецпідрозділу "Беркут" - полковнику міліції Володимиру Олександрову, на що вони відповіли: "Мы сюда приехали из Чернигова и никому звонить не собираемся", - розповів Gazeta.ua Ушинський.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівський "Беркут" не катував дослідника Голодомору - ЗАЯВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути