Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 19:50

Церковники відреагували на новину про єдину церкву

Церковники відреагували на новину про єдину церкву
В Українській православній церкві Московського патріархату назвали церковну заяву президента "пшиком". Фото: apostrophe.ua

В Українській православній церкві Московського патріархату погодились на появу власної автокефальної помісної церкви, але на канонічних засадах. Про це у Facebook написав заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП протоієрей Миколай Данилевич.

"Думаю, що це все закінчиться великим пшиком, як це було багато разів до цього. Буде багато шуму в ЗМІ, і на тому все закінчиться. Починати таку роботу потрібно з УПЦ Московського патріархату, а не з її сепаратних частин. Піджак до ґудзика не пришивають, а навпаки, ґудзик до піджака. УПЦ МП виступає за подолання розділення і за Єдину Церкву.

Влада хоче цю тему використати, щоб залишитися на другий термін. Хотілося б нагадати наступне: ще ніхто в нашій країні на церковній темі не зміг цього зробити. Провали на цій темі були, а виграшів щось я не пам'ятаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко просить Вселенський патріархат про Українську автокефальну церкву

Обговорення президента з головами фракцій питання про створення єдиної Української православної церкви не в його компетенції. Це звучить так само дивно, якби ми написали: "Митрополит Онуфрій зібрав засідання Священного Синоду УПЦ. Питання буде стосуватися вступу України в НАТО", – пояснив він і додав, що неможливо вирішувати долю церкви без самої церкви", - написав Данилевич.

17 квітня президент Петро Порошенко підписав звернення до Вселенського патріархату з проханням надати томос Української помісної автокефальної церкви та попросив Верховну Раду підтримати цю ініціативу. Патріарх УПЦ КП Філарет підтримав рішення президента Порошенка і висловив сподівання, що Вселенський Патріарх вирішить визнати українську церковну автокефалію.

Зараз ви читаєте новину «Церковники відреагували на новину про єдину церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути