Ексклюзиви
четвер, 20 липня 2006 13:27

Церква звинуватила Черновецкого у підтримці сектантів

 

Українська православна церква Московського Патріархату (УПЦ МП) звинуватила Київську міськадміністрацію в підтримці сектантів у зв"язку з реєстрацією 3-х нових релігійних общин у Святошинському та Солом"янському районах Києва.

- Розпорядженням від 7 липня 2006 року держадміністрація зареєструвала статут релігійної общини "Любов Христа" у Святошинському районі Києва. У цьому ж районі розпорядженням від 10 липня був зареєстрований статут якоїсь релігійної общини "Знайдене покоління". В той же день мер столиці Леонід Черновецкий підписав розпорядження про реєстрацію статуту релігійної общини "Покоління сильних духом" у Солом"янському районі столиці. Яке відношення всі ці "покоління" мають до релігії, до віри поки що - невідомо. Хто визначає, суспільні це організації або релігійні? Знову ж таки корумповані чиновники і войовничі релігійні атеїсти! - йдеться в заяві прес-служби УПЦ МП.

Автори документа зазначають, що у Європі "десять-двадцять років стежать за цими сектами, чи не шкодять психічному здоров"ю громадян, і, в першу чергу, - дітей, а потім вже реєструють".

- У нас же спочатку реєструють, а потім нещасні батьки розсьорбують заварену сектантами кашу, - стверджує прес-служба. Представники УПЦ МП жалкують, що законодавство України не дозволяє запобігти розповсюдженню сект.

- Україна не тільки має законодавство, що відкриває, фактично, необмежені можливості для будь-яких сект, але і плодить секти на своїй території. Очевидно, що історія з "Великим Білим братством", яке ледве не влаштувало масовий суїцид молоді на Софіївській площі, нічому нашу владу не навчила. Оголошують "рік духовного захисту дитини", і в той же час створюють структури, від яких дитину треба захищати", - наголошується в заяві, пише ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Церква звинуватила Черновецкого у підтримці сектантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути