четвер, 31 січня 2013 15:59

Черкаським "свободівцям" намагаються "пришити" справу

Черкаським "свободівцям" намагаються "пришити" справу
Юрій Ботнар: завтра "Свобода" пікетуватиме обласне управління міліції. Фото: svoboda.org.ua

Черкаська міліція прагне залякати "свободівців", які брали участь у смолоскипній ході вулицями міста 29 січня у день вшанування Героїв Крут.

"Наступного ранку керівник міської організації Андрій Лубко виїхав своїм автомобілем ВАЗ 2101 на роботу. На перехресті вулиць Хрещатик та Байди Вишневецького його зупинили дві особи в міліцейській формі. Документів не пред'явили. У грубій формі почали вимагати вийти з авто, – розповідає керівник обласної "Свободи" Юрій Ботнар. – Стверджували, що його автомобіль скоїв наїзд на пасажира в місті Сміла. Андрій заявив, що в цей час був на роботі й багато свідків засвідчать це. Після годинної розмови Лубка відпустили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби зараз хтось на Майдані спалився, усі сіли б в Інтернеті обговорювати, правильно це чи ні" - Сергій Митрофанський

Ботнар упевнений, що інцидент напряму пов'язаний із смолоскипною ходою.

"Черкаська влада і особисто губернатор дуже злякалися нашого маршу. Найбільше їх обурило спалення прапорів Партії регіонів. Затримання Лубка – один із елементів помсти губернатора".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півтисячі ліцеїстів зі свічками пройшлися Львовом

Завтра у знак протесту проти міліцейської сваволі об'єднана опозиція Черкащини пікетуватиме управління міліції. Початок акції – о 12 годині.

Зараз ви читаєте новину «Черкаським "свободівцям" намагаються "пришити" справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути