понеділок, 25 лютого 2013 14:49

Спецтема: Луценко за ґратами

Через звільнення Луценка рішенням Євросуду туди підтягнеться криміналітет?

Через звільнення Луценка рішенням Євросуду туди підтягнеться криміналітет?
Цибулько припустив, що Луценка можуть випустити через касацію. Фото: ukr.obozrevatel.com

Для Віктора Януковича питання звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка є важливим.

Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував інформацію ЗМІ про те, що український президент пообіцяв польському звільнити колишнього урядовця.

"Для української влади подальша доля Луценка та Тимошенко важлива у розумінні чесності євросоюзівських партнерів. Різні ситуації були. Згадаємо, як у Бухаресті "прокатали" перспективу членства в НАТО. Тому обережність і недовіра породжені послідовністю європейського істеблішменту по відношенню до України. Чим послідовнішою вона буде з нашою державою, тим легше буде передбачити дії української влади", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович пообіцяв Коморовському і Ґашпаровічу звільнити Луценка - польські ЗМІ

"Я б не ставив питання таким чином, що Янукович – монарх, який одним помахом руки може розв'язувати всі вузли. Якою б не була концентрація влади в його руках, все одно вона у нього не одноосібна. Адже у нього є оточення – партнери та акціонери влади", - зауважив експерт.

Цибулько припустив, що Луценка можуть випустити через касацію.

"Але у будь-якому випадку українська влада буде виконувати рішення Європейського суду з прав людини. Хоча тут може бути інша небезпека. Створення прецеденту звільнення через рішення Євросуду, коли криміналітет потягнеться туди вирішувати свої життєві справи. Тоді українська судова система може втратити будь-яку автономність. До судів довіри як такої немає взагалі. Але тут питання у тому, чи здатна судова система на таку реформу, аби зберегти якесь обличчя. Поки там настрої такі, що не демонструють бажання йти на такі кроки. Бо дуже солодко за нинішньої системи живеться", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Через звільнення Луценка рішенням Євросуду туди підтягнеться криміналітет?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути