четвер, 13 жовтня 2011 10:54

Через заборону офісів у квартирах влада лупцює малий бізнес - "Наша Україна"

Через заборону офісів у квартирах влада лупцює малий бізнес - "Наша Україна"

Внесення змін до Житлового кодексу щодо заборони використання житлової площі для будь-яких інших потреб, окрім житлових, порушує конституційні права громадян та завдає шкоди малому бізнесу.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це заявив народний депутат від цієї партії Віктор Матчук.

Він вважає, що ухвалена Верховною Радою нова редакція статті 6 Житлового кодексу порушує права законних власників приміщень встановленням безпідставних обмежень.

"Прийняті нововведення суперечать чинному законодавству, яке передбачає, що власники житлових приміщень не мають права використовувати їх лише для "промислових потреб". Але при цьому Господарський кодекс не забороняє використовувати свою нерухомість у робочих цілях. Більше того, відповідно до чинного законодавства, приватні підприємці можуть реєструватися за місцем проживання, що дає їм право не лише жити, але і працювати у своїх квартирах", - нагадав народний депутат.

На переконання Матчука, внесені владою зміни передбачають, що відкривати перукарні, аптеки, магазини, банки, нотаріальні контори та офіси, які на абсолютно законних підставах наразі здійснюють свою діяльність у житлових будинках, підприємці більше не зможуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада заборонила здавати квартири під офіси, аптеки та магазини?

Відповідно власники приміщень не зможуть їх здавати під ці потреби, що порушує їх право розпоряджатися власним майном на власний розсуд, гарантоване у статті 41 Конституції України.

"Сучасні ж новобудови взагалі із самого початку проектують з урахуванням того, що на нижніх поверхах будуть розташовані магазини чи інші елементи інфраструктури, які забезпечують потреби мешканців. Виходить, що і на них відтепер також поширюється заборона", - сказав "нашоукраїнець".

Матчук наголосив, що фактично парламентська більшість запровадила чергові законодавчі перешкоди для ведення підприємницької діяльності, які стануть відчутним ударом по малому бізнесу в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Через заборону офісів у квартирах влада лупцює малий бізнес - "Наша Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути