неділя, 01 квітня 2012 10:53

Через певний час про Януковича говоритимуть зовсім не так, як тепер - Піховшек

Через певний час про Януковича говоритимуть зовсім не так, як тепер - Піховшек
Політична система скурвлена, підлаштована під нечесних людей ФОТО: obozrevatel.com

Українська політична система — корупціоємка. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політичний аналітик, журналіст В'ячеслав Піховшек.

"Це означає, що вона скурвлена, підлаштована під нечесних людей, які беруть хабарі, орієнтуються в корупційних схемах. Тому не треба вірити казкам, що прилетять опозиційні марсіани і побудують щось інше. Так не буває", - наголосив він

На його думку, корупціоємка політична система досить стабільна і закрита від суспільства.

"Сформувалася через те, що в певний момент правоохоронна система перестала реагувати на подібні речі й нагору пішли активні, але не найкращі люди. Як її зламати? Я цього не знаю. Реально тільки молитися. Особисто я хотів би, щоб ми швидше стали частиною європейського правового поля. Щоб суперечки, які виникають на Сумщині чи Київщині, могли розглядатися в судах Чехії, Португалії, Словаччини та інших європейських країн. Там побудована система, коли суддя не бере хабарі, не може і не хоче брати", - додав Піховшек.

За його словами, зараз в України є непорозуміння з Європою через ув'язнення екс-урядовців Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

"Я був на конференції в Німеччині. Говорили про декриміналізацію. Через певний час я розумію, що вони обговорюють декриміналізацію як амністію, а не як перекваліфікацію злочину. Тут у нас непорозуміння. Але це не означає зупинку руху в європейському напрямку. Пророблена значна робота з підготовки до Зони вільної торгівлі.

"Янукович міг провести свої п'ять років так, як провів Ющенко. Але він займається реальними речами, якими не займався навіть Леонід Кучма. Упорядковує пільги, вирішує газове питання. Усе це дасть результат, і через певний час про Януковича говоритимуть зовсім не так, як тепер", - запевнив Піховшек.

Повністю інтерв'ю ЧИТАЙТЕ ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Через певний час про Януковича говоритимуть зовсім не так, як тепер - Піховшек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути