четвер, 21 липня 2011 13:48

Чепак клянеться, що на прес-конференції Януковича не було "підготовлених" питань

Чепак клянеться, що на прес-конференції Януковича не було "підготовлених" питань

Прес-секретар президента Дарина Чепак запевняє, що перед прес-конференцією Віктора Януковича 8 липня запитання з журналістами не узгоджувалися.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Телекритиці.

"Питання не узгоджувалися. Але очевидно, що я завжди запитую в журналістів, які теми їх цікавлять. І це нормальна робота прес-секретаря", - заявила вона.

"Те, що запитання були не заплановані, було видно неозброєним оком. Одна журналістка поставила запитання, на яке президент дав відповідь у вступному слові, наприклад. Якби питання були сплановані, таких історій, звісно, не було б", - додала Чепак.

При цьому Чепак зазначила, що при підготовці до прес-конференції вона опитувала журналістів стосовно тем, які їх цікавлять.

"Цікавитися темами - цілком нормальна світова практика, як, між іншим, і для інтерв'ю, бо коли людина готується до зустрічі з пресою, вона має підготуватися щодо цифр, статистики, бекґраундів", - пояснила спікер глави держави.

"Ми ввели ідею модераторів і відмовилися від черг біля мікрофонів. Цей варіант є більш прогресивним і з точки зору розподілу часу, і телевізійності, і досвіду використання", - зазначила Чепак, наголосивши, що так відбувається у більшості демократичних країн.

Чепак додала: "Я надавала слово згідно з оголошеним форматом і беручи до уваги побажання журналістів. Це моє право модератора".

"Я ще можу погодитися на список, який складає прес-служба, як організатор заходу. Але в нашій ситуації кілька представників руху "Стоп цензурі!" вирішили взяти на себе функції і повноваження і всіх журналістів країни, і прес-служби, і модератора, не даючи колегам, які не входять до руху, слова сказати", - обурилася прес-секретар глави держави.

При цьому, Чепак запросила учасників руху "Стоп цензурі" на заходи в рамках програми "Відкрита розмова" і засідання міжвідомчої робочої групи, яка опрацьовує факти перешкоджання діяльності журналістів.

"Я хочу ще раз звернутися до журналістів із руху: приходьте на наступні зустрічі робочої групи. Давайте сідати разом із представниками правоохоронних органів і розбиратися, що відбулося в тому чи іншому випадку з представником ЗМІ", - закликала вона.

Зараз ви читаєте новину «Чепак клянеться, що на прес-конференції Януковича не було "підготовлених" питань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути